Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Eindelijk pijnvrij: Helpt fysiotherapie bij rugpijn?

Rugpijn wordt nu beschouwd als de nummer één wijdverspreide ziekte in Nederland. Wie heeft het niet meegemaakt: een stekende pijn of een gevoel van stijfheid in de rug? Rugpijn brengt voor veel mensen merkbare beperkingen met zich mee in het dagelijks leven, op het werk en in de vrije tijd – en heeft dus een aanzienlijke invloed op onze kwaliteit van leven.

“Natuurlijk is de kwaliteit van het leven niet alles.
Maar zonder kwaliteit van leven, is alles niets.”

Pijn komt en gaat. Vaak negeren we het zo lang als we kunnen. Dan proberen we van alles en lezen een of twee tips: maar helaas helpen de meeste maar een beetje of helemaal niet.

Op een gegeven moment komen we altijd die ene kennis tegen die fysiotherapie aanbeveelt – het werkte geweldig voor hem. Maar is dat echt zo? Kan fysiotherapie ons helpen om eindelijk pijnvrij te worden?

Fysiotherapie kan helpen bij een verscheidenheid aan klachten
In het algemeen heeft fysiotherapie veel positieve effecten op uw lichaam, zoals

  • Verlichten of verzachten van pijn
  • Verbetering van de bloedsomloop en het metabolisme
  • Verbetering van coördinatie en flexibiliteit
  • Verhoging van kracht en uithoudingsvermogen
  • “Mens sana in corpore sano” – een gezonde geest in een gezond lichaam

Fysiotherapie creëert een conditie die de huidige klachten geneest – of in ieder geval vermindert – en verdere klachten voorkomt. Dit maakt iemand evenwichtiger en creëert idealiter een harmonie tussen lichaam en ziel.

Fysiotherapie kan dus een nuttige aanvulling, en soms zelfs een alternatief, zijn voor een operatie of een behandeling met geneesmiddelen.

Lees meer over behandeling voor rugklachten of lage rugklachten.