Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Hoe voorkom je een disbalans in je chakra’s?

Ieder mens heeft zeven hoofdchakra’s, wat zeven energiepunten zijn. Elke chakra wordt geassocieerd met bepaalde eigenschappen, gemoedstoestanden en organen onder meer. Zo wordt de eerste chakra, de wortelchakra, gelinkt aan eigenschappen als vertrouwen, veiligheid en zelfliefde. Wanneer een chakra uit balans raakt, kun je dit ervaren in fysieke of mentaal-emotionele klachten. Maar hoe raakt een chakra eigenlijk uit balans en hoe voorkom je dit?

Emotionele en fysieke factoren

Wanneer je aura’s kunt zien, kun je vaak al aan de aura kleur van iemand zien welke chakra er uit balans is. Hier kunnen veel verschillende oorzaken achter schuilgaan. Emotionele factoren, zoals negatieve emoties, kunnen dit effect hebben. Wanneer je een periode van intense stress of verdriet hebt ervaren, kan dit de chakra’s uit evenwicht brengen. Ook zijn fysieke factoren van invloed op de balans van je chakra’s. Als je niet goed voor je fysieke lichaam zorgt, heeft dit effect op de balans van je chakra’s. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven, met gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Soms ontkom je er niet aan, want iedereen wordt weleens ziek of heeft weleens last van slecht slapen. Zowel emotionele als fysieke factoren kunnen een chakra zodanig uit balans brengen, dat dit terug te zien is in de aura van een persoon.

Een evenwicht behouden

Niet alle factoren heb je zelf in de hand, want wat er in de omgeving gebeurt, daar heb je geen controle over. Een teveel aan prikkels, slechte luchtkwaliteit en elektromagnetische straling kunnen je chakra’s uit balans brengen doordat je lichaam dit alles als een vorm van stress moet verwerken. Hoe meer druk er op je komt te staan, des te eerder je chakra’s uit balans geraken. Om een evenwichtige energiestroom te behouden, kun je allerlei maatregelen nemen. Je kunt bijvoorbeeld yoga beoefenen zodat je de energiestroom in je fysieke lichaam kan stimuleren met bepaalde houdingen. Ook meditatie kan helpen, waarin je je kunt focussen op de verschillende chakra’s en blokkades kunt opsporen.

Symptomen van een disbalans

Er zijn manieren waarop je kunt merken dat er een chakra uit balans is geraakt of zal raken. Aan elke chakra’s zijn weer andere klachten verbonden. Je eerste chakra kan bijvoorbeeld klachten als vermoeidheid en onzekerheid veroorzaken wanneer deze uit balans raakt. Om echt begrip te krijgen van de verschillende chakra’s en hoe de energiestromen werken, kun je het beste een opleiding volgen bij een instituut als ZoMa bijvoorbeeld. Je kunt dan zelfs leren hoe je een balans herstelt en stimuleert aan de hand van bijvoorbeeld Reiki.