Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Wat is de beste zorgverzekering?

Het is moeilijk om de beste zorgverzekering te vinden, maar het is ons wel gelukt! Belangrijk om eerst te vermelden is dat de gezondheid en nodige zorg per individu anders zijn. Op het moment dat je dus ‘afwijkt’ van het gemiddelde kan een andere zorgverzekeraar prijstechnisch toch beter bij je aansluiten. Kies je voor vrije artsenkeuze, dan is OHRA de beste zorgverzekering 2021. Al jaren op rij bieden zij de voordeligste premie bij een polis waarbij alle zorgverleners zijn gecontracteerd. Ook wel de restitutiepolis genoemd.

Verschil naturapolis en restitutiepolis

Ga je zorgverzekeringen vergelijken, ga er dan maar eens goed voor zitten. Omdat de mogelijkheden enorm zijn, en in combinatie met eigen risico, je ook nog eens flink wat geld kan besparen moet je weten welke polisvormen er zijn.

Naturapolis

Bij een naturapolis krijg je gewoon alle zorg welke is vastgesteld. Dit is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Echter zijn hierbij niet alle ziekenhuizen, apotheken, klinieken, diëtisten, logopedisten en fysiotherapeuten gecontracteerd. Kan je er dan niet terecht? Jahwel, echter wordt er niet meer vergoed dan het ‘marktconforme tarief’. Hierdoor zal je circa 30% van de nota uit eigen zak moeten betalen. Let daarom op bij het afsluiten van de natura zorgverzekering met welke zorgverleners de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Let op: dit ligt voor het hele jaar vast, in het nieuwe jaar kan dit weer anders zijn.

Restitutiepolis

Bij de restitutiepolis zijn alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Dit houdt in dat je er niet naar hoeft te kijken of je extra moet bijbetalen als je plotseling naar een andere zorgverlener gaat. Het kan zomaar voorkomen dat je met spoed naar een ander ziekenhuis moet. Naast de lichamelijke ellende wil je daarna ook niet eens nog met een financiële tegenvaller te maken krijgen. En dat is ook de reden dat we als beste zorgverzekering OHRA adviseren. Een mooi inhoudelijk artikel vind je op Zorgvergelijker: de naturapolis of restitutiepolis.

Aanvullende verzekeringen

Kies je voor een basisverzekering dan is het logisch dat je voor aanvullende zorgverzekeringen naar dezelfde verzekeraar kijkt. En dat doet iedere zorgverzekeraar weer anders. Zorgverzekeraars zoals FBTO werken met modules, hierbij kan je per aanvullende verzekering deze aan- of uitzetten. Handig als je alleen maar fysiotherapie nodig hebt. Voor de tandarts kan je bij iedere zorgverzekeraar terecht.

Welke aanvullende vergoedingen zijn er?

Je kan kiezen uit:

  • Tandarts
  • Orthodontie (verschil tot 21 jaar en vanaf 21 jaar). Soms ook een wachttijd
  • Fysiotherapie
  • Altarnatieve geneeswijzen. Som inclusief alternatieve middelen
  • Lenzen en brillen (is enkel bij Ditzo voordelig als losse verzekering)
  • Buitenlanddekking, keuze uit Europa en Wereldwijd
  • Kraamzorg en vergoedingen bij zwangerschap

Daar bovenop zijn er nog heel een breed pakket aan overige mogelijkheden. Podotherapie, gehoorapparaten, steunzolen, anticonceptie en nog veel meer. Allemaal te selecteren via de zorgvergelijker. Slotconclusie: Kies je voor een basisverzekering, neem dan een restitutiepolis. Bij welke verzekeraar je dit doet is afhankelijk van het selecteren van wel of geen aanvullende vergoeding.