Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Wat is een effectieve kalknagel behandeling?

Kalknagels, ook wel bekend als schimmelnagels, kunnen een bron van frustratie en schaamte zijn voor degenen die er last van hebben. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om kalknagels te bestrijden en weer gezonde en mooie nagels te krijgen. In dit artikel zullen we de oorzaken van kalknagels bespreken en u informeren over een effectieve kalknagel behandeling. Of u nu op zoek bent naar natuurlijke remedies of medische interventies, hier vindt u de informatie die u nodig heeft om afscheid te nemen van die koppige kalknagels.

Wat zijn kalknagels en hoe ontstaan ze?

Kalknagels zijn een veelvoorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die de nagel en het nagelbed aantast. De meest voorkomende schimmel die kalknagels veroorzaakt, is dermatofyten. Deze schimmel gedijt in warme, vochtige omgevingen zoals zwembaden, sportscholen en doucheruimtes. Kalknagels kunnen zich ontwikkelen als u in contact komt met deze schimmel en de nagelbarrière beschadigd raakt. Andere risicofactoren voor het ontwikkelen van kalknagels zijn een verzwakt immuunsysteem, diabetes, slechte hygiëne en het dragen van strakke schoenen.

Welke kalknagel behandeling tegen kalknagels?

Topische antischimmelmiddelen: Deze medicijnen zijn verkrijgbaar in de vorm van crèmes, gels, lotions of nagellakken. Ze worden rechtstreeks op de geïnfecteerde nagel aangebracht en helpen bij het doden van de schimmel. Het is belangrijk om deze kalknagel behandeling consequent toe te passen gedurende de aanbevolen periode, zelfs als de zichtbare symptomen verdwijnen.

Orale antischimmelmiddelen: In sommige gevallen kan uw arts ervoor kiezen om orale antischimmelmiddelen voor te schrijven. Deze medicijnen worden ingenomen en werken van binnenuit om de schimmel te bestrijden. Orale antischimmelmiddelen kunnen bijwerkingen hebben en hebben interacties met andere medicijnen, dus overleg altijd met uw arts voordat u ze gebruikt.

Laserbehandeling: Een innovatieve behandelingsoptie voor kalknagels is lasertherapie. Een geconcentreerde lichtstraal wordt gericht op de geïnfecteerde nagel om de schimmel te vernietigen zonder schade aan het omliggende weefsel toe te brengen. Meerdere sessies kunnen nodig zijn voor optimale resultaten.

Chirurgische ingreep: In zeldzame gevallen, wanneer de kalknagel ernstig is en niet op andere behandelingen reageert, kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Dit omvat het verwijderen van de geïnfecteerde nagel of het wegkrabben van de schimmel. Chirurgische ingrepen worden meestal alleen uitgevoerd als laatste redmiddel, wanneer andere behandelingen niet succesvol zijn gebleken.

Natuurlijke remedies voor kalknagels

Naast een medische kalknagel behandeling zijn er ook natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het bestrijden van kalknagels. Hoewel de effectiviteit van deze remedies kan variëren, zijn sommige mensen er baat bij.

Tea tree olie: Deze etherische olie heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Breng een paar druppels tea tree olie aan op de geïnfecteerde nagel en masseer het zachtjes in. Herhaal dit dagelijks totdat de kalknagel is verdwenen.

Appelazijn: Appelazijn staat bekend om zijn schimmelwerende eigenschappen. Meng gelijke delen appelazijn en water in een kom en week uw geïnfecteerde nagel erin. Doe dit dagelijks gedurende 15-20 minuten en spoel daarna uw voeten goed af en droog ze grondig.

Oregano olie: Oregano olie bevat krachtige antischimmelverbindingen. Meng enkele druppels oregano olie met een dragerolie zoals olijfolie en breng het aan op de geïnfecteerde nagel. Herhaal dit twee keer per dag totdat de kalknagel is verdwenen.

Preventieve maatregelen

Naast een kalknagel behandeling is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om kalknagels te voorkomen of terugkeer te voorkomen:

  • Houd uw voeten schoon en droog, vooral tussen de tenen.
  • Draag ademende schoenen en sokken gemaakt van natuurlijke materialen.
  • Gebruik slippers in openbare ruimtes zoals zwembaden en sportscholen.
  • Vermijd het delen van nagelschaartjes, nagelvijlen of andere pedicure-instrumenten met anderen.
  • Houd uw nagels kort en knip ze recht af.