Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Welke soorten cellulitis zijn er allemaal? Kom er hier achter

Cellulitis is een infectie van de huid die wordt veroorzaakt door Stafylokokkenbacteriën. De infectie kan verschillende gradaties van gevolgen hebben voor de huid en de aangrenzende organen. Er zijn veel voorkomende symptomen van cellulitis, zoals zwelling, roodheid, koorts, rillingen en zachtheid van het huidweefsel. 

Maar wanneer men elk type nauwkeurig bestudeert, kan men ook verschillende gevolgen en behandelingen voor cellulitis overwegen. Als u de soorten cellulitis kent, kunnen u en uw arts de juiste behandeling voor cellulitis bepalen. De feiten over cellulitis zullen u helpen belangrijke termen te begrijpen tijdens een consult met een arts en zullen enkele belangrijke begrippen verduidelijken.

Benen

Dit is algemeen bekend als cellulitis van de extremiteiten. Symptomen van dit soort cellulitis zoals extreme pijn, spierpijn door enzymen geproduceerd door de Staphyloccocus bacterie en zwelling zijn te zien in de benen van de persoon. De symptomen kunnen zich ook over de armen en handen verspreiden. 

Bij volwassenen wordt beencellulitis veroorzaakt door S. aureus, die in de huid en mond van de persoon wordt aangetroffen. Artsen stellen vast dat bepaalde factoren bijdragen tot cellulitis van het been, zoals zwangerschap bij vrouwen, bestralingstherapie en operaties die wonden en trauma’s kunnen veroorzaken. Dit kan ook een bijwerking zijn wanneer chemotherapie wordt gedaan bij kankerpatiënten.

Bacterie op de oogleden

Dezelfde symptomen van cellulitis kunnen worden aangetroffen in de oogkassen van de geïnfecteerde persoon en worden gewoonlijk in verband gebracht met de Haemophilus influenzae type B bacterie. 

Meestal worden kinderen getroffen door orbitale cellulitis, vooral wanneer eerdere infecties van de tanden, het middenoor of het gezicht hebben plaatsgevonden. Infectie van de sinussen is de gebruikelijke boosdoener vanwege de nabijheid van de ogen. Dit is een ernstige infectie en kan de gezichtsscherpte en de oogbewegingen van het individu beïnvloeden.

Ooggebieden

De oogleden en andere externe ooggebieden zijn aangetast door dit type cellulitisinfectie. Dit kan ook gepaard gaan met andere symptomen zoals zwelling van het oogwit en de oogbollen. Ook deze aandoening komt vaker voor bij kinderen. 

Een infectie van de bovenste luchtwegen, oogwonden of -trauma en insectenbeten worden in verband gebracht met de ontwikkeling van periorbitale cellulitis. Antibiotica die oraal en intraveneus worden ingenomen zijn de directe behandelingsopties.

Gezichtscellulitis

Als uw wangen gezwollen, pijnlijk, rood en gevoelig zijn en jeuken, dan heeft u misschien gezichtscellulitis. Koorts is ook een teken dat de kwaal al verergerd is. De stemming van de persoon wordt ook beïnvloed door de aanwezigheid van deze infectie. Uw arts kan u antibiotica geven of u een paar dagen in het ziekenhuis laten opnemen, afhankelijk van de mate waarin de kwaal gevorderd is.

Anale opening

Als de symptomen van cellulitis worden aangetroffen in de anale opening, dan spreekt men van perianale cellulitis. Dezelfde cellulitis symptomen kunnen gepaard gaan met jeuk in de anale streek, bloed bij de ontlasting en pijnlijke stoelgang. Personen die getroffen zijn door perianale cellulitis kunnen al dan niet koorts en rillingen hebben.

Op de borst

Streptokokkenbacteriën kunnen de huid van de borst aantasten, waardoor deze gevoelig en ontstoken wordt. Cellulitis van de borst wordt in verband gebracht met borstkanker en chirurgische borstoperaties zoals lumpectomie.

https://www.carenschoice.com