Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart Sint-Niklaas of ballonvaren tijdens Corona

Ballonvaren tijdens corona is dit mogelijk? Wat is het volume van een luchtballon? Kan je ballonvaart Sint-Niklaas boeken. Dit zijn een aantal vragen die hier aan bod komen in deze Blog.

Hoe groot is een luchtballon?

Luchtballons bestaan in alle mogelijke formaten, vormen en gewichten. Over een luchtballon spreekt men steeds over volume. Het aantal passagiers een luchtballon kan meenemen is afhankelijk van het volume van deze ballon.

Een luchtballon met een volume van 4600 m³ kan in normale omstandigheden (20°C) 1150 kg dragen, dit komt overeen met een 6 tal passagiers.

Het gewicht van de mand, ballon, flessen, piloot komt ongeveer overeen met circa 650 kg. Het gewicht van de passagiers is in deze situatie afgerond naar 500 kg.

Naast de gewone ronde luchtballons hebben we ook speciale vormen deze  bestaan in allerlei vormen en kleuren. Een luchtballon kan uiteraard ook dienen als reclamepaneel, dit is een fantastisch medium om reclame te maken. De sponsors die C-Air heeft zijn: Avia Belgomine, Quint Sangria, Elia en Thuisverpleging Waasland.

Wil je zelf ook een reclamepaneel met een inhoud van 4600 m³, neem even vrijblijvend contact met ons op.

 

Ballonvaren tijdens Corona

In België is ballonvaren weer toegestaan, we hebben wel een aantal beperkingen gekregen van de overheid. Mondmaskers is namelijk verplicht aan boord, naast deze mondmaskers mogen we ook geen passagiers terugbrengen naar de opstijglocatie.

De ballonmanden worden uiteraard voor iedere vaart als na iedere vaart zorgvuldig ontsmet.

Uiteraard hoef je niet aan te sluiten bij een groep indien je dit niet wil, alle cadeaubons die bijna vervallen zijn worden kosteloos verlengd. Als onze klanten zich nog niet klaar voelen om aan een ballonvaart deel te nemen dan kan dit zonder probleem uitgesteld worden naar volgend seizoen.

Ballonvaart Sint-Niklaas of verkies je van te ballonvaren boven de Alpen?

Ballonvaart doen we in heel België, maar de meest voorkomende regio is Sint-Niklaas. C-Air is gevestigd en gespecialiseerd in ballonvaart Sint-Niklaas.

Hiernaast hebben we uiteraard nog tal van andere regio’s waar we ballonvluchten organiseren: Antwerpen, Limburg, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg.

We varen uiteraard niet alleen in België, we doen ook aan ballonvaren in de Alpen. Dit gebeurt gedurende de winter. Gedurende 2 weken organiseren we vluchten boven de Alpen één van onze vaste opstijglocaties is Chateau D’oex.

Sint-Niklaas wordt in België aanzien als de ballonstad, in Zwitserland is dit uiteraard Chateau D’oex.

Heb je ook al eens gedroomd van een ballonvaart Sint-Niklaas of ballonvaren boven de Alpen. Wij helpen je graag verder.

https://www.cair-ballonvaart.be