Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Huishoudelijk

Je hoeslaken onderhouden: 4 tips!

 

Het hebben van een hoeslaken betekent dat je deze regelmatig moet schoonmaken. Dit is om ervoor te zorgen dat ze geen stof en andere dingen verzamelen die ze kunnen beschadigen of ongemak kunnen veroorzaken tijdens het slapen. Een hoeslaken moet goed worden gewassen en worden verzorgd om er zeker van te zijn dat het lang meegaat. Hier zijn de tips om voor je hoeslaken te zorgen, zodat ze niet snel beschadigen en je er jarenlang plezier van hebt.

Was het hoeslaken in koud water op het fijne programma

Koud water zorgt ervoor dat de kleuren van je hoeslaken niet uitlopen waardoor je hoeslaken duurzamer en langer mooi en helder blijft. Hiermee is een nieuw hoeslaken kopen voorlopig niet aan de orde. De zachte cyclus is ook belangrijk, omdat dit schade aan het hoeslaken voorkomt. Het is ook een goed idee om je hoeslaken met gelijke of dezelfde kleuren te wassen, omdat dit de kans op kleur uitloop verkleint. Gebruik ten slotte een zacht wasmiddel om te voorkomen dat het hoeslaken verder beschadigd raakt.

Was het hoeslaken met gelijke kleuren

Wassen met gelijke kleuren en het scheiden van wit is het veiligste wat je kunt doen. Als je je hoeslaken samen met andere gekleurde lakens wast, kan er kleuroverdracht ontstaan. Dit betekent dat als je hoeslaken wit is en je wast het met een rood laken, je witte laken na het wassen rode vlekken krijgt. Als je bij je hoeslaken ook zware spullen in de droger stopt, rekt het elastiek uit en komt het los te zitten, dus vermijd dit.

Droog je hoeslaken aan de lijn of droogtrommel

Je hoeslaken drogen aan de lijn of in de droogtrommel op laag vuur zijn beide goede opties om te gebruiken als je ervoor wilt zorgen dat je lakens zo snel mogelijk klaar zijn voor gebruik. Drogen aan de lijn zorgt ervoor dat de stof op natuurlijke wijze droogt, waardoor scheuren na verloop van tijd worden voorkomen. Drogen in de droogtrommel is prima als je geen tijd hebt om aan de lijn te drogen.

Gebruik wasverzachter om je hoeslaken zacht en soepel te houden

Wasverzachter kan er ook voor zorgen dat je hoeslaken zacht en soepel aanvoelt. Wasverzachter vermindert statische elektriciteit. Door wasverzachter te gebruiken, blijven je lakens fris ruiken. Dat komt omdat de wasverzachters van de meeste merken parfum bevatten. Dit is heerlijk!