Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Op zoek naar juiste infraroodpaneel? Let hierop!

Een infraroodpaneel is ideaal voor het verwarmen van kleine ruimtes zoals de slaapkamer, woonkamer en keuken. Ze gebruiken elektrische energie om een ​​vast oppervlak op te warmen dat infrarode stralen produceert wanneer het in contact komt met lucht. Dit maakt ze efficiënter dan andere soorten kachels. De reden is dat ze geen energie verliezen door convectie zoals een traditionele ruimteverwarming zou doen. Wanneer je hebt besloten om ​​infraroodpanelen te kopen, vraag je je misschien af welk type paneel het meest geschikt is voor jouw huis. Er zijn veel soorten infraroodpanelen, dus het kan verwarrend zijn om te beslissen welke het meest geschikt is. Hier zijn drie dingen om te overwegen bij het kopen van ​​infraroodpanelen.

Soorten infraroodpanelen

Er zijn twee hoofdtypen infraroodpanelen: metaal en glas. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en looks. Daarnaast hebben ze ook verschillende functies. De metalen kunnen sneller opwarmen dan de glazen panelen. Gewoonlijk kunnen metalen ​​infraroodpanelen binnen 5 minuten opwarmen. Ondertussen hebben de glaspanelen 10 minuten nodig om op te warmen. Daarnaast zijn de panelen er in verschillende uitvoeringen. Je kunt dus een paneel kiezen dat goed past bij je bestaande woondecoratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schilderij verwarmingspaneel, spiegel verwarmingspaneel of LED verwarmingspaneel.

De grootte van het paneel:

De grootte van een infraroodpaneel verwijst naar het aantal vierkante meter dat het in een gebied of kamer beslaat. Bij de aanschaf van infraroodpanelen moet je bedenken hoeveel ruimte je wilt verwarmen. Dit komt doordat het paneel in verschillende maten verkrijgbaar is. Kies de juiste maat. Dit is afhankelijk van wat voor soort je wilt en hoeveel stroom het nodig heeft om te gebruiken. Als je niet zeker bent van de maat, moet je de specialisten van infraroodpaneel.nl raadplegen. Zij helpen je bij het berekenen van de oppervlakte en het bepalen van het juiste paneel.

Locatie om het paneel te installeren

De locatie waar je je nieuwe infraroodpanelen wilt installeren, kan van invloed zijn op het type dat je kiest. Het bepaalt ook de grootte en prijs. Al deze factoren spelen een rol bij het elektriciteitsverbruik van de unit tijdens het gebruik. Het infraroodpaneel voor de woonkamer zal anders zijn dan het paneel voor de badkamer. Met veel opties op de markt, wordt het gemakkelijker om het juiste infraroodpaneel voor je huis te vinden. Waar wacht je nog op? Deze nieuwe populaire verwarmingsmethode is energie-efficiënt en milieuvriendelijk. Je zult hier echt op moeten overstappen!