Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Internet

Corona, TOGS en eHerkenning aanvragen

Om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. Compensaties hiervoor kunnen aangevraagd worden met eHerkenning. Veel ondernemers leiden onder deze maatregelen en komen hierdoor in de financiële problemen. Inkomsten lopen terug of verdwijnen helemaal en rekeningen moeten gewoon betaald blijven worden. Om deze ondernemers te compenseren heeft de overheid verschillende tegemoetkomingen aangekondigd. Een voorbeeld hiervan is de TOGS van 4000 euro die met eHerkenning aangevraagd kan worden.

TOGS en eHerkenning aanvragen

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) kan door ondernemers aangevraagd worden met behulp van eHerkenning. Deze TOGS bestaat uit 4000 euro en kan door ondernemers aangevraagd worden die het zwaarst zijn getroffen door de maatregelen van de overheid tegen verspreiding van het Coronavirus. Deze ondernemers komen bijvoorbeeld uit sectoren zoals de horeca, reisbranches en kapperszaken. Het aanvragen van deze TOGS kan gedaan worden bij het RVO. Het RVO is de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland en is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Economische Zaken.

eHerkenning aanvragen

Om deze tegemoetkomingen aan te vragen heeft u dus eHerkenning nodig. Om het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken is het laagste betrouwbaarheidsniveau gekozen: eHerkenning niveau 1. Dit kunt u eenvoudig aanvragen bij Z login, het neemt gemiddeld nog geen 5 minuten in beslag. Wel moet u zich realiseren dat eHerkenning niveau 1 nu alleen nog gebruikt wordt voor deze tegemoetkoming. Daarna zal het gaan verdwijnen met de ingang van de Wet digitale overheid. Daarom is het algemene advies om eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Hiermee kunt u niet alleen de TOGS aanvragen, maar u kunt ook bijvoorbeeld zaken bij de Belastingdienst afhandelen en bij het UWV.

TOGS aanvragen accountant

Bent u een accountant en wilt u namens uw klanten de TOGS aanvragen? Dat kan! Als u een ketenmachtiging heeft bij Z login met algemene bevoegdheid, dan kunt u namens uw klant de TOGS aanvragen. Zo kunt u het, dankzij eHerkenning en ketenmachtigingen, uw klanten een beetje makkelijker maken in deze tijden van Coronacrisis.

eHerkenning niveau 3

Het algemene advies is om eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Hiermee bent u nu, én in de toekomst klaar. Naar verwachting zullen alle overheidsdiensten hun diensten beveiligen achter eHerkenning niveau 3, na het ingaan van de Wet digitale overheid. Naar verwachting begin Juli.

eHerkenning niveau 3 aanvragen kan heel eenvoudig bij Z login. Een officieel erkende leverancier van eHerkenning. Een van de grote voordelen van Z login is dat u gratis toegang krijgt tot een online Beheermodule waarmee u eenvoudig overzicht krijgt over alle eHerkenningsmiddelen binnen de organisatie. Daarnaast hoeft u geen extra kosten bij Z login te betalen voor het koppelen van machtigingen. Dit kost bij andere leveranciers wél geld.

 

https://www.zlogin.nl/eherkenning/eherkenning-niveau-1/