Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Kunst en Kitsch

Schilderijen

Of u nu op zoek bent naar een origineel abstract schilderij, een modern kunstschilderij of een door de kunstenaar gesigneerde aquarelprint in beperkte oplage, Artelloheeft meer dan 1000 originele schilderijen en prints te koop.

Schilderijen weerspiegelen zowel het standpunt van de kunstenaar als beschikken over een onafhankelijke stem die een unieke boodschap uitspreekt voor elke toeschouwer. Sommige verzamelaars richten zich op media, zoals olieverfschilderijen op canvas of aquarellen. Anderen zijn gespecialiseerd in een bepaalde stijl, of het nu beeldende kunst, straatkunst of expressionistische schilderijen zijn.

Als Nederlands grootste online kunstgalerie is Artello enthousiast om mensen verliefd te laten worden op en bezitten van unieke schilderijen van enkele van de meest getalenteerde opkomende kunstenaars.

Voor wat meer hulp bij het vinden van het perfecte kunstwerk uit onze selectie van originele schilderijen die te koop zijn, nodigen we u ook uit om gebruik te maken van onze deskundige kunstadvies service. Zoals Vincent van Gogh ooit zei: “Schilderijen hebben een eigen leven dat voortkomt uit de ziel van de schilder.”

Verftechnieken

Verf is een vloeibaar mengsel van pigment en een bindmiddel zoals olie of water. Een schilderij ontstaat op een tweedimensionaal oppervlak (grond); een muurschildering of fresco wordt ook als een schilderij beschouwd. Olie, acryl en aquarel zijn enkele van de meest voorkomende soorten verf die tegenwoordig worden gebruikt.

Voordat olie de overheersende verfsoort werd van Europese schilders rond de eeuwwisseling, was tempera het heersende medium. Tempera is een extreem kleurvaste verf, wat blijkt uit de vele eeuwenoude, maar nog steeds levendige, tempera-schilderijen die vandaag de dag bewaard zijn gebleven. Het wordt gemaakt door pigmentpoeder te mengen met een bindmiddel zoals eigeel (de meest voorkomende), lijm, honing, water, melk of een plantaardige gom. Omdat tempera snel droogt, wordt het meestal in dunne lagen aangebracht totdat de gewenste kleurverzadiging is bereikt. Olieverf daarentegen droogt heel langzaam, zodat kunstenaars de verf in dikke lagen kunnen aanbrengen en kleuren gemakkelijk met elkaar kunnen mengen. De oliën die gebruikt worden voor het schilderen zijn afgeleid van lijnzaad, walnoot en papaver.

Aquarel kan worden gemaakt door pigment met water te mengen en wordt meestal op papier aangebracht. Voor de 19e eeuw werd aquarel vooral gebruikt voor schetsen, maar bij kunstenaars als J.M.W. Turner, het groeide langzaam uit tot een gerespecteerd medium.

Acrylverf, uitgevonden in de 20e eeuw, is synthetisch en in water oplosbaar, en lijkt na het drogen erg op olieverf. Acrylverf is misschien wel de meest populaire verfsoort bij moderne en hedendaagse kunstenaars. Om een ​​schilderij te maken, brengt een kunstenaar verf aan met een penseel of ander gereedschap, zoals een paletmes, op een oppervlak zoals een canvas, houten paneel, papier, muur, glas, koper of beton.