Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Gezond afvallen

Er zijn ontzettend veel manier om gewicht kwijt te raken. Elk dieet belooft het beste resultaat. Maar wist je dat niet alle diëten even goed zijn voor je? Als je op een gezonde manier wilt afvallen, bekijk dan onderstaande tips.

Eetpatroon

Neem je eetpatroon onder de loep. Hoe gezond eet je, en hoe veel? Om hier grip op te krijgen, is een online voedingscoach erg handig. Met een voedingscoach krijg je tips en schema’s om je eetpatroon aan te passen. Daarbij houd je ook bij hoeveel calorieën je verbruikt. Maar we weten allemaal dat verleidingen groot zijn en het daarom vaak moeilijk vol te houden is. Met een online voedingscoach mag je best een keer in de week ongezond snacken.

Bewegen

Kijk niet alleen naar wat je eet, maar ook naar hoeveel je beweegt. Vaak hoef je aan je eetpatroon niet eens zoveel te veranderen als je meer gaat bewegen. Loop na het eten even een rondje, of ga wat fanatieker sporten. Zo verbrand je meer calorieën. Heb je weinig tijd om meer te bewegen? Kijk dan eens hoe je meer kan bewegen tijdens je dagelijkse taken. Ren bijvoorbeeld een rondje met de hond in plaats van lopen.

Volhouden

Houd in gedachten dat wanneer je snel afvalt, je vaak ook weer snel aankomt. Dit is een bekend fenomeen dat het jojo-effect heet. Het is beter om minder snel af te vallen en dat het eraf blíjft. Houd je doel voor ogen en geef niet te snel op als het te langzaam gaat. Gun jezelf ook af en toe wat lekkers. Op die manier houd je het beter vol. Het kan ook helpen om het samen met een vriend of vriendin te doen, zo hebben jullie steun aan elkaar. Heb je niemand in je omgeving die mee wilt doen? Een online voedingscoach kan ook net dat steuntje in de rug bieden dat je nodig hebt om vol te blijven houden.

https://voedingscoach.com/