Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Marketing

Hoe links te bouwen voor uw website: De ultieme gids

In het huidige digitale tijdperk kunnen bedrijven niet langer verwachten succesvol te zijn zonder een sterke online aanwezigheid. Als u wilt dat uw bedrijf gedijt in de moderne wereld, is het essentieel dat u zo snel mogelijk een aanwezigheid op internet creëert. De beste manier om dat te doen is door links van andere websites op te bouwen. Links van andere sites zijn algemeen bekend als backlinks, en ze zijn een cruciale maatstaf voor hoe populair uw website online is; hoe meer backlinks uw site heeft, hoe meer mensen ervan weten. Links zijn ook een van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat uw website prominent in de resultaten van zoekmachines verschijnt – een belangrijke overweging als u online iets wilt verkopen. Een hoog aantal backlinks geeft ook aan dat andere gebruikers uw site nuttig en betrouwbaar vinden, zozeer zelfs dat zij hun vrienden erover willen vertellen.

 

 

Wat zijn backlinks?

Als je wilt begrijpen hoe backlinks werken, is het nuttig te denken aan het proces van het bouwen van een bakstenen muur. Je begint met de eerste steen, maar zodra je die hebt geplaatst, moet je de ene steen op de andere plaatsen tot je een muur hebt. Dit is een goede manier om over links na te denken, behalve dat in plaats van bakstenen, links een stukje code zijn die de ene website met de andere verbindt. De code laat andere websites weten dat uw website bestaat en waar hij online te vinden is. Wanneer u een website maakt, kunt u een link naar andere websites op uw eigen site zetten, en andere sites kunnen links naar uw website op hun pagina’s zetten.

 

Hoe bouwt u links op?

Er zijn veel verschillende soorten links die u kunt gebruiken om links naar uw website te maken. Je moet echter verstandig kiezen, want niet alle links zijn goed voor je SEO. U kunt bijvoorbeeld iemand betalen om een artikel te schrijven met een link naar uw website, of u kunt een vriend vragen het te doen. Dit soort links zijn echter slecht voor SEO, omdat Google ze ziet als onnatuurlijke backlinks. Wat precies een slechte link is, is nog steeds een bron van discussie binnen de SEO-gemeenschap, maar het is veilig om te zeggen dat hoewel deze dingen u kunnen helpen om snel meer links te genereren, ze u niet zullen helpen om een sterke online aanwezigheid op de lange termijn op te bouwen. – Artikel links – Een artikel schrijven over iets en dan een link naar uw website opnemen in het artikel is een van de beste manieren om op natuurlijke wijze links op te bouwen. De truc is om ervoor te zorgen dat de inhoud van het artikel relevant is voor uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld een fitnesscoach bent, gelden uw fitness tips en adviezen niet alleen voor mensen in uw omgeving, maar voor iedereen die een computer en internettoegang heeft. Mensen zullen uw artikelen dus zien en, als ze ze nuttig vinden, zullen ze op de link klikken die u hebt gegeven om uw website te bezoeken. – Gastbloggen – Als u snel links wilt opbouwen, kunt u gastbloggen en vervolgens anderen vragen hetzelfde te doen. Dit betekent dat uw website gastblogger wordt op andere websites. Een van de beste manieren om dit te doen is om websites te vinden die gerelateerd zijn aan uw bedrijf en aan te bieden om een artikel voor hen te schrijven. Zodra u het artikel hebt voltooid, kunt u het op de andere website plaatsen, samen met een link terug naar uw website. – Linkruil – In de begindagen van het internet wisselden mensen links op hun websites uit met hun vrienden. Dit betekende dat wanneer op de ene site werd geklikt, de andere site ook in de webbrowser verscheen. Dit is echter niet langer een goede zaak voor SEO, omdat het Google vertelt dat beide websites vrienden zijn en daarom niet betrouwbaar. Zoek in plaats daarvan naar websites die relevant zijn voor uw bedrijf en die geen links naar uw website hebben.

 

Waarom uw website backlinks nodig heeft

U moet links naar uw website opbouwen omdat links zijn wat mensen gebruiken om uw site te vinden. Wanneer u een zoekterm in Google intypt en vervolgens op een link klikt, klikt u op een link op een andere website. Als u wilt dat uw site bovenaan komt te staan wanneer mensen naar uw producten of diensten zoeken, moet u veel links naar uw site hebben. Natuurlijk wilt u niet de willekeurige links die worden uitgewisseld tussen websites, maar links die zijn verdiend door waarde te leveren aan andere sites. Dit heet het krijgen van natuurlijke links en het zijn de beste links die je kunt krijgen. Een goede manier om erover na te denken is je voor te stellen dat je een reisbureau bent. Als u probeert mensen via uw website een vakantie te laten boeken, hebt u meer kans dat ze doorklikken als u links hebt van reiswebsites.

 

Welk type backlinks zijn het belangrijkst?

Het belangrijkste type backlinks voor uw website zijn die welke als natuurlijk worden beschouwd. Natuurlijke links zijn die van websites die niet betaald zijn om naar u te linken. Dit zijn de links die het meest betrouwbaar zijn, en daarom wil je ze het liefst hebben. De beste manier om natuurlijke links te krijgen is uw lezers waarde te bieden en hen dan te vragen uw inhoud te delen door op een link naar uw website te klikken. U kunt ook anderen vragen om naar uw inhoud te linken. Hoe meer mensen naar uw website linken, hoe hoger uw website zal verschijnen in de resultaten van zoekmachines, en hoe meer mensen uw inhoud zullen zien.

 

Hoe vindt u plaatsen die gratis naar u linken?

Bezoek plaatsen die vergelijkbaar zijn met uw website en kijk naar de links naar andere sites. Als u een link ziet naar een website die u naar uw site zou willen linken, klik er dan op en kijk wat er gebeurt. Als de link u naar een pagina brengt waar u geen link kunt toevoegen, kunt u de eigenaar van de website eenvoudig verzoeken een link naar uw website toe te voegen. Dit is een goede strategie om plaatsen te vinden die gratis naar u linken, maar het is geen duurzame linkbuildingstrategie.

 

Hoe te betalen voor gesponsorde links

Er zijn veel websites waar u kunt betalen om links toe te voegen aan andere websites. U kunt een link kiezen die op een website wordt geplaatst die gerelateerd is aan uw bedrijf. Hoewel u deze links kunt gebruiken om u te helpen meer links naar uw website te bouwen, wilt u niet alleen op deze links vertrouwen voor de links die naar uw site linken. Ze worden niet beschouwd als natuurlijke links, en Google kan er dwars doorheen kijken. Als u deze links gebruikt, zorg er dan voor dat u ze niet te vaak gebruikt. Soms kunnen ze echter een goede manier zijn om snel links naar uw website op te bouwen.

 

Linkingstrategieën waarvoor u niet hoeft te betalen

Gastpost – Dit is dezelfde strategie die je zou gebruiken als je betaald wordt om een link op een andere website te laten plaatsen. Het verschil is dat u in dit geval niet betaalt voor de link. – Start een podcast – Deze strategie is het beste als je geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp waar je meer over wilt leren. Zoek een podcast die betrekking heeft op uw bedrijf, en neem dan contact op met de gastheer van de show en vraag of u een gast kunt zijn op de podcast. Zodra je een link of twee naar je website in de beschrijving van de podcast hebt staan, kunnen mensen naar je website gaan en op de link klikken. – Word lid van een groep – Zoek een groep die gerelateerd is aan uw bedrijf en word er lid van. Je kunt dan een discussie starten en anderen aanmoedigen om mee te doen. Zodra het gesprek begint, zorg ervoor dat mensen weten dat u de gastheer van de discussie bent en geef een link naar uw website.

 

Conclusie

Als u wilt dat uw website online succes heeft, heeft hij backlinks nodig. Hoe meer links uw website heeft, hoe meer mensen hem zullen zien in de rankings van zoekmachines, en hoe meer verkeer u zult krijgen. Het bouwen van backlinks lijkt misschien moeilijk, maar er zijn veel manieren om het te doen. U kunt artikelen maken en andere websites vragen ze te publiceren, gastberichten schrijven, lid worden van groepen en nog veel meer. Door waarde aan anderen te geven, kunt u een link terugvragen, wat de beste soort link is om te hebben.