Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Marketing

Snel en gemakkelijk populair worden met Instagram

Wanneer je vroeger beroemd en populair wilde worden, waren er enkele opties. Je komt bijvoorbeeld gaan zingen, acteur worden of een boek schrijven. Dat was een stuk lastiger dan het vandaag de dag is. Je kunt nu immers populair worden met behulp van social media zoals Instagram. Daar moet echter wel bij gezegd worden dat heel veel mensen dat proberen en dat het in sommige gevallen een stuk lastiger is dan je in eerste instantie zou denken. Toch is het uiteraard mogelijk. Maar hoe kun je dan snel en gemakkelijk populair worden met Instagram? We geven je een paar handige tips die je op weg helpen!

 

Koop volgers!

De eerste tip: koop volgers! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is de perfecte manier om jezelf te lanceren in de richting van een zeer succesvol Instagram profiel. Wanneer je namelijk volgers koopt, levert dat op de lange termijn vanzelf meer volgers op. Als mensen op je profiel terecht komen en zien dat je behoorlijk veel volgers hebt, zullen ze er veel sneller voor kiezen om je ook te gaan volgen, dan wanneer je slechts een paar volgers hebt. Het is dus vooral erg handig in de opstartfase.

 

Hoe actiever hoe beter!

Actief zijn is de key tot succes op Instagram. Zorg daarom dat je zoveel mogelijk actief bent op dit social media kanaal. Daarbij geldt: hoe actiever, hoe beter. Overigens betekent actief zijn niet zoveel mogelijk posts plaatsen. Want postst moeten wel relevant zijn als je ze plaatst. Actief zijn op Instagram betekent vooral de dialoog aangaan met anderen. Volg andere leuke mensen en like hun berichten of reageer erop. Ga ook zeker het dialoog aan met mensen die onder jouw posts reageren. Door actief te zijn, bereik je veel meer mensen en krijg je ook sneller nieuwe volgers erbij.

 

Vergeet de hashtags niet!

Hashtags zijn gigantisch belangrijk op Instagram. Door hashtags te gebruiken zorg je ervoor dat mensen je berichten veel eenvoudiger kunnen vinden en dat zelfs de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google wordt verhoogd.  Overigens is het nog wel een kunst om deze hashtags op de juiste manier te gebruiken. Ze moeten bijvoorbeeld relevant zijn voor de content die je plaatst en daarnaast moet je er vooral ook niet teveel gebruiken. We kennen allemaal wel de Instagram-posts die helemaal vol staan met hashtags en daardoor eigenlijk alleen maar ergernis opwekken bij andere gebruikers. Ga hier dus op een verstandige manier mee om.

 

https://www.equiniti.nl/