Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van een schooltas

De voordelen van een schooltas

Wanneer je voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan mag een te gekke rugzak natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen is het ontzettend praktisch, maar staat het ook gewoon stoer! Toch zien we ontzettend vaak, dat er in plaats van voor een schooltas, wordt gekozen voor een schoudertas of laptoptas. Uiteraard niets mis mee, maar wanneer je de hele dag van lokaal naar lokaal moet slepen, dan is een degelijke rugzak een absolute aanrader. Ben je nog niet helemaal overtuigd en loop jij liever met een andere tas dan een schooltas? Dan hebben wij enkele voordelen voor je op een rijtje gezet.

Ergonomisch

Eén van de grootste voordelen die een schooltas heeft, is dat je deze draagt in de juiste houding. Vooral wanneer je voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan zit je nog volop in de groei. Een goede houding is dan essentieel om op latere leeftijd geen last te krijgen van fysieke ongemakken. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je tijdens een backpack vakantie de bossen intrekt, dit niet praktisch is om te doen met een schoudertas. Niet voor niets zijn er net zoals schooltassen voor school ook reistassen ontwikkeld die je het tijdens het dragen ervan zo comfortabel mogelijk maken,

Gemakkelijk

Niet alleen is het dragen van een schooltas beter voor je fysieke gezondheid, maar is het ook gewoon een stuk praktischer. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een schoudertas, dit op een gegeven moment niet prettig meer zit. Het gewicht is niet goed verdeeld en vaak zijn ze niet heel praktisch ingedeelt. Een schoudertas voor jongens is te vergelijken met een crossbody voor dames. Qua prijs liggen de crossbody tassen doorgaans wel een stukje hoger, maar als je regelmatig online shopt, dan zal je zien dat er met enige regelmaat een crossbody tas dames sale voorbij komt. 

Investering

De aanschaf van een schooltas kan aardig in de papieren lopen. Je hoeft niet direct te kiezen voor één van de duurdere merken, maar wanneer je een eenvoudig schooltas kiest, dan kan dit al snel oplopen tot wel 100 euro. In principe valt het reuze mee, te bedenken dat zo’n tas toch zeker wel enkele jaren meegaat, maar een eenmalige grote uitgave blijft het wel. Kies je voor de gerenommeerde merken zoals Kipling, Eastpak of ga je voor burkely tassen, dan zal het prijskaartje nog een stukje hoger liggen.