Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

Verschil in kleding tussen Junior en Senior Gala

Gala-stijl verandert voortdurend en is een afspiegeling van wat in die tijd in de mode is. Maar wat in de loop der jaren hetzelfde is gebleven, zijn de gebruiken van prom attire en hoe de junior en senior proms verschillen in hun kledingvoorschriften. Dit geldt voor zowel de meisjes als de jongens, van wie van beide wordt verwacht dat zij passende kleding dragen voor elk van deze evenementen. Het is belangrijk om de verschillen te kennen, zodat je bij het kopen van je eigen prom precies de juiste look kiest.

Een korte geschiedenis

Proms maken sinds het begin van de 20e eeuw deel uit van het leven van de Amerikaanse tiener. Ze stammen af van de debutante ballen uit het Victoriaanse tijdperk, toen jonge vrouwen formeel werden voorgesteld aan de samenleving. Senior proms vieren een vergelijkbaar overgangsrite, wanneer een student de volwassen leeftijd nadert op de middelbare school. Daarom promoveren junior promes een tiener in zijn of haar laatste jaar van school. In de afgelopen decennia zijn junior proms in populariteit gedaald; veel scholen hebben het evenement helemaal laten vallen en kiezen ervoor om hun aandacht – en budget – te richten op alleen maar senior prom. Andere scholen hebben een gecombineerde junior en senior viering.     


Jurk via https://www.veaul.com/nl/galajurken-c19

Senior Gala meisje

Senior proms zijn meestal een black-tie-affaire, waardoor formele kleding een vereiste is. Jonge vrouwen kunnen deze gelegenheid aangrijpen om zich verkleed als een beroemdheid van de rode loper tijdens de Oscars. Floor-begrazing toga’s zijn de algemene regel, met sparkly kralen en pailletten volledig passend zijn. De galajurken zijn vaak heel kaal van boven, ofwel strapless of met spaghettibandjes. Frocks hebben meestal passende vormen, zoals de kolom of zeemeermin silhouetten; maar princess cuts zijn nog steeds beschikbaar voor het ultieme meisjesmeisje. Als het op schoenen aankomt, gaan de meeste jonge dames voor hoge en strappy.

 

Junior Gala meisje

Traditioneel zijn junior proms semi-formeel en zijn daarom niet zo chic als hun oudste tegenhangers, maar ze zijn nog steeds een kans voor een meisje om een ​​chique jurk te dragen. Junior prom dresses zijn vergelijkbaar met cocktailjurken – korter, met een zoom die overal van net boven de knie tot aan de kuit kan slaan. Deze stijl van kleden neigt ook niet zo verfraaid te zijn, met minder kralenwerk of pailletten. Junior prom dresses moeten iets jeugdiger en leuker zijn; maar met de groeiende trend van het combineren van junior en senior proms, verschijnen deze kortere stijlen steeds meer.

 

Herenkleding

Net als de meisjes moeten jongens zich ook zorgen maken over de verschillen tussen junior en senior prom. Bij het semi-formele junior-prom kan een tiener een mooi pak en stropdas dragen. Op sommige scholen is het zelfs aangewezen dat een jongen een sportjas en -broek draagt. Maar als het gaat om het hogere schoolbal, is het allemaal formeel en de enige geschikte kleding is een smoking en vlinderdas. De smoking kan worden gedragen met een buikband of een vest. Terwijl zwart de populairste smokingkleur is, zijn ze in andere kleuren verkrijgbaar als een tienerjongen durf en zelfverzekerd is.

Veaul is een online winkel voor het verkopen van trouwjurken, galajurken & modeschoenen, als je nog steeds op zoek bent naar deze items, probeer het dan eens.

https://www.veaul.com/nl/galajurken-c19