Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Financieel

Wat zijn peer-to-peer leningen precies en zijn er nog tips voor leningen?

Hoe zit het met peer to peer leningen in Nederland?

Peer-to-peer-leningen verstrekken leningen van individuen aan particulieren (soms bedrijven bij een zakelijke lening). Tussendoor is er meestal een bank die leningaanvragen controleert, leningen uitleent en ze opnieuw verkoopt. Er worden echter geen individuele leningen maar kredietportefeuilles doorverkocht. Je kunt beginnen met alle leningen en kredieten in Nederland vergelijken zodat je weet wat voor leningen interessant zijn.

Zo spreiden de “kredietverstrekkers” hun risico, omdat ze een lening niet voor 100% financieren, maar bijvoorbeeld 10 leningen tegen 10%. Niettemin, het bedrijf is niet risicovrij, natuurlijk komt het ook met peer-to-peer-leningen voor mislukkingen, ook al is het zeldzaam dat een geldschieter zijn volledige investering verliest, het is nog steeds mogelijk.

Zelfs voor leners kunnen peer-to-peer-leningen een interessant alternatief zijn. Het lenen gebeurt meestal als een veiling. De lener biedt een rentetarief en geldschieters moeten geld vinden om het te doen.

Wat is een persoonlijke lening nu precies?

De term persoonlijke lening komt vaak tegen u op wanneer u op zoek bent naar een lening. Wat echter minder duidelijk is, is of een persoonlijke lening betekent dat een particulier een lening afsluit bij een bank of een particulier een ander leent. Zelfs als u een lening van een privépersoon krijgt, is het het beste om een ​​leningovereenkomst op te stellen zodat er later geen onduidelijkheden of zelfs dure juridische geschillen zijn. Net als bij een banklening is het belangrijk om een ​​huishoudrekening op te stellen en duidelijkheid te krijgen over de toekomstige terugbetaling voordat de lening definitief is.

Schakel een adviseur in als je te maken hebt met vragen over EURIBOR premies

Voordat je een lening wilt afsluiten, moet je het onderwerp behandelen. Bij het voorbereiden van een lening is het belangrijk om een ​​goed overzicht te hebben van uw bezittingen en schulden en van uw uitgaven en inkomsten. Maar ook een beetje know-how kan geen kwaad. Een premie op de EURIBOR – maar wie is de EURIBOR? Voer een hypotheek in het kadaster in – hoe werkt het? Wat is het verschil tussen een lening en een levensverzekering? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer zijn te vinden in de gids. Dus je weet waar je bankadviseur het over heeft!

Controleer opnieuw of uw financieringsverzoek nodig is

Een goedkoop (online) tegoed kan u veel geld besparen – geen krediet maar meer. Bestudeer voordat u ondertekent opnieuw of u de lening echt nodig heeft – of dat een lening van dit bedrag nodig is. Veel consumentenleningen zijn bijvoorbeeld gemaakt voor televisies, gaming-pc’s, banklandschappen, enz. Maar ze verliezen hun waarde in de loop van de tijd, ze besparen in de toekomst geen geld en leveren ook niets op (tenzij je een professionele gamer bent). Misschien kunt u ook geld besparen op de financiering van een auto.

Natuurlijk, als je de auto nodig hebt om aan het werk te gaan, zou het een auto moeten zijn die je veilig en betrouwbaar van A naar B brengt. Lederen bekleding, schuifdak en ingebouwd navigatiesysteem maken de rit luxueuzer, maar het krediet is ook veel hoger. U kunt dus een goedkoper model kiezen en een deel van het gespaarde geld op vakantie zetten

https://spaarbuidel.nl