Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

De 3 grootste verschillen tussen padel en tennis

Padel en tennis lijken op het eerste gezicht veel overeenkomsten te hebben, maar er zijn drie belangrijke verschillen die deze twee racketsporten uniek maken. In dit artikel zullen we de drie grootste verschillen tussen padel en tennis bespreken. Ben jij ook benieuwd naar de verschillen? Lees dan even verder!

De manier van serveren

Een van de meest opvallende verschillen tussen padel en tennis is de manier waarop de service wordt uitgevoerd. In tennis begint de service door de bal bovenhands in het servicevak te slaan, terwijl bij padel de bal eerst moet stuiteren voordat deze onderhands wordt geslagen. Dit betekent dat padelspelers de bal niet rechtstreeks uit de lucht kunnen slaan zoals tennisser dat doen. Het onderhands serveren in padel vereist een andere techniek en timing dan het bovenhands serveren in tennis.

Het gebruik van glazen wanden en hekwerk

Een ander opvallend verschil is het gebruik van glazen wanden en hekwerk in padel. Terwijl tennisbanen open zijn en geen obstakels hebben, hebben padelbanen vaak glazen wanden en/of hekwerk rondom het speelveld. Dit zorgt ervoor dat de bal in padel na een stuitering tegen de wand kan worden gespeeld voordat deze over het net gaat. In tennis, als de bal op jouw helft landt en je kunt er niet bij, verlies je het punt. Deze kenmerken van padel resulteren vaak in langere rally’s en bieden spelers meer mogelijkheden om creatieve shots te maken met behulp van de wanden.

Verschillen in rackets en ballen

Een derde belangrijk verschil tussen padel en tennis is het gebruik van verschillende rackets en ballen. Padelrackets zijn aanzienlijk anders dan tennisrackets. Ze hebben een kleiner, ronder racketblad en geen besnaard oppervlak zoals tennisrackets. Het ontwerp van padelrackets is gericht op wendbaarheid vanwege het kleinere speelveld en de behoefte aan snelle reacties. Tennisrackets daarentegen hebben een groter racketblad en snaren over de gehele oppervlakte. De ballen die in padel worden gebruikt, zijn ook kleiner en hebben een lagere druk dan tennisballen. Dit resulteert in tragere ballen in padel, waardoor spelers meer controle hebben over hun slagen en de bal gemakkelijker kunnen plaatsen.