Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst met een ecodorp

Duurzaam bouwen en ontwikkelen is de toekomst van Nederland. Wij, Nederlanders, maar ook de politiek ziet het als een must of te investeren in duurzame oplossingen voor de toekomst. Of dat nu de energietransitie is, minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, het gebruik van duurzame materialen of bewuster leven. Alle aspecten van duurzaamheid komen aan bod en telkens ontstaan er weer nieuwe initiatieven en/of technologische ontwikkelingen die bijdragen aan een schoner milieu.

Eén van deze nieuwe ontwikkelingen betreft het ontstaan van een ecodorp in Nederland. Volledig energieneutrale woonwijken die duurzaam zijn opgebouwd en één zijn met de omgeving waarin ze zijn ontwikkeld. Hiermee bedoelen we dat er ook zorgvuldig omgegaan wordt met de beschikbare middelen zoals grondwater, zonne- en windenergie, voedselvoorziening en vooral energievoorziening. Ecodorpen zijn over komen waaien uit Scandinavië en ook de Verenigde Staten, waar je kleine ‘dorpjes’ ziet die volledig energie onafhankelijk zijn en waar mensen wonen in tiny houses.

Duurzaam funderen met WSF Schroeffundering

Het maken van een tiny house vergt in beginsel de zelfde basis als het bouwen van een normaal huis. Dat wil zeggen dat je ook hier een fundatie voor nodig hebt. Echter, traditionele betonfundering is helemaal niet zo duurzaam en milieuvriendelijk als we denken. Er is namelijk veel grondstof voor nodig, het is kostbaar, het kost groot machine(cementwagen) en veel personeel. Kortom een kostbare investering met een flinke aanslag op het milieu.Kan dit niet efficiënter én duurzamer? Jazeker!

Al geruime tijd investeren wij van WSF Schroeffundering in nieuwe innovatieve schroeffundering en schroeffundamenten op maat voor vele soorten projecten, waaronder de fundatie van tiny houses. Schroeffunderingen zijn helemaal populair en dat heeft alles te maken met de voordelen.

 • Het is allereerst vele malen goedkoper dan beton
 • Schroeven worden snel en vakkundig binnen één dag geplaatst
 • De schroeffundamenten zijn geschikt voor ieder project
 • Schroeffunderingen zijn altijd herbruikbaar of eventueel om te smelten voor 100% recycling
 • Geen zwaar materiaal nodig of veel mensen, een klein team van specialisten is al voldoende
 • Ons elektrisch hydraulische schroefmachine is compact en overal inzetbaar

Beton en houten fundaties zijn verleden tijd!

De ingenieuze schroeffunderingen van WSF maken beton en houtenpalen funderingen overbodig. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, omdat hiermee veel kostbare grondstoffen en eveneens uitstoot van schadelijke stoffen wordt voorkomen. In kader van het Pfas bouw dilemma waar Nederland mee te maken kreeg is het óók goed nieuws, omdat schroeffundering veel minder stikstof uitstoot. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Ook voor particulieren een uitstekende oplossing

Niet alleen voor projectbouw en infrastructuur zijn onze schroeffundamenten een uitstekende keuze. Ook voor kleinschalige projecten vormt het een super goede alternatief op bijvoorbeeld betonpoer. Zo kun je denken aan:

 • Overkapping of veranda
 • Tuinhuis of tuinmuur
 • Garage en carport
 • Fundering voor Blokhut
 • Aanleg zonnepanelen in de tuin

Start vandaag nog je project met onze fundamentkiezer

Ben jij enthousiast geworden over deze oplossing? Zou je graag willen weten wat het gaat kosten om jouw bouwproject te voorzien van snelfunderen? Op onze website bieden we een handige fundamentkiezer, waarbij je eenvoudig aan de hand van de gewenste afmetingen en het aantal elementen wat je nodig hebt, direct een offerte van ons krijgt voor de bouwkosten. Liever het funderen uitbesteden aan WSF? Maak dan voor een afspraak met ons montageteam via tel nummer 0548 – 745034.

https://schroeffundering.nl/