Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Koopgids: De beste stappentellers om dit jaar te kopen

Koopgids: De beste stappentellers om dit jaar te kopen

Wat is een stappenteller? Stappentellers worden gedefinieerd als technische apparaten, wearables of apps die u helpen uw stappen te klokken terwijl u traint, traint of uw dagelijkse activiteiten uitvoert. Deze handige gezondheids-tech gadgets kunnen je echt helpen fit te blijven en je gezondheid en welzijn te verbeteren. Nou, het is 2021, en stappentellers zijn een dubbeltje een dozijn op de markt, en ze zijn er in alle soorten en maten. Dus, welke stappentellers maken hun hype waar in 2021?

In dit artikel gaan we u door een uitgebreide lijst van de acht best beoordeelde stappentellers leiden die in de komende 12 maanden of zo de krantenkoppen zullen blijven halen.

Beste stappentellers die je kunt kopen

#1. Omron walking style IV

De beste stappenteller voor algehele gezondheid. De waarheid is dat stappentellers niet langer alleen stappentellers zijn. Ze worden nu geleverd met veel robuustere en nuttigere functies. Over extra functies gesproken, de Omron walking style IV is de onbetwistbare kampioen van de stappentellerwereld. In de kern is dit handige apparaat van het gezondheidsbedrijf Omron Healthcare, Inc. een bloeddrukmeter die om de pols wordt gedragen.

Het meest opvallende kenmerk van de Omron walking is de flexibele synthetische polsband die ontworpen is om gemakkelijk leeg te lopen en op te blazen om zijn vorm te behouden. Op die manier past hij comfortabel en goed om uw pols en kunt u altijd en overal uw bloeddruk meten. Volgens voorlopige tests en beoordelingen kan deze geavanceerde wearable inderdaad nauwkeurige metingen leveren, vergelijkbaar met de hoogwaardige bloeddrukmeters die in moderne zorginstellingen worden gebruikt.

Van groter belang voor dit artikel is dat de Omron walking style IV ook uw stappen en totale loopafstand per dag kan registreren. De klinisch nauwkeurige wearable gebruikt ook real-time wandelgegevens om het verband te leggen tussen uw levensstijl en uw hartgezondheid. Nog beter, het kan u helpen bij het bijhouden van niet alleen uw afstand en stappen, maar ook het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens dit proces. Het is echt een baanbrekende stappenteller die u kan helpen de gezondheid van uw tikker in de gaten te houden. Wanneer u eindelijk naar bed gaat, slaapt deze innovatieve stappenteller niet. Hij gaat verder en observeert uw slaapkwaliteit, slaappatroon en slaapperiode. U kunt uw streefslaapperiode instellen en de Omron walking style IV zal u vertellen of u deze daadwerkelijk hebt bereikt of niet. Wat een revolutionaire stappenteller, toch? Nou, gezien het feit dat een Amerikaan gemiddeld elke 40 seconden een hartaanval krijgt, is dit een pedometer bij uitstek.

Voordelen

 1. Omron walking style IV kan uw bloeddruk controleren bovenop het tellen van uw stappen. Geen enkele andere stappenteller op deze lijst kan dat. Het is echt uniek in zijn soort.
 2. Nauwkeurig – in recente tests heeft de Omron walking nauwkeurigere stapmetingen geleverd dan welke andere geteste stappenteller dan ook. Voor elke 10.000 stappen, zit het apparaat er maar een paar stappen naast, wat behoorlijk opmerkelijk is.
 3. Het houdt uw slaap bij – van slaapkwaliteit tot slaappatroon, dit apparaat controleert bijna elk aspect van uw slaap. Het helpt u dus overdag fit te blijven en ’s nachts voldoende te rusten – wat een perfecte combinatie is.
 4. Telt calorieën en afstand – Het is een holistische stappenteller voor gewichtsverlies.
 5. Heeft een geweldig LCD-scherm – het scherm toont uw calorieën, afstand, stappen, bloeddruk, en slaap metriek. Dit betekent dat u het apparaat kunt gebruiken zonder de noodzaak van de aanvullende app.
 6. Uitstekende metgezel app – Het is een van de makkelijkste te gebruiken en de beste als het gaat om het maken van zin van de gegevens verzameld door de stappenteller. U kunt ook uw fitnessdoelen instellen met behulp van de app.
 7. Blijf verbonden terwijl u actief blijft – Het apparaat stuurt uw meldingen en dagelijkse herinneringen. Bovendien waarschuwt het u voor e-mails, oproepen en sms’jes op uw smartphone.
 8. Verbazingwekkende levensduur van de batterij – Het wordt geleverd met een Li-On polymeerbatterij, zodat u het niet steeds hoeft op te laden.
 9. Best of CES Awards – Best Wearable 2018 – yup, deze stappenteller ontving dit jaar de beste van de Consumer Electronics Show awards. Zo cool is hij.
 10. Lichtgewicht – Tips de schaal op slechts 4 ounces of 115 gram.

Waarom investeren in een stappenteller?

U moet elke dag meer dan 10.000 stappen zetten, wat misschien geen magisch getal is, maar een gewoonte die wonderen kan doen voor uw gezondheid en algeheel welzijn. 10000+ stappen zou genoeg moeten zijn om tussen de 200 en 300 calorieën te zappen, een hoeveelheid die u kan helpen een gezond gewicht te behouden. En gezien het feit dat meer dan 2/3 van de Europese volwassenen worstelt met een vorm van obesitas en overgewicht, is dit belangrijker dan ooit.

Helaas is het bijhouden van je dagelijkse stappen niet alleen tijdrovend, maar ook onrealistisch in de snelle wereld van vandaag. Het goede ding is dat er twee manieren zijn om dit veel effectiever te doen:

1) Gebruik stappenteller apps op je smartphone, of

2) Gebruik stappentellers en hun bijbehorende apps.

Beste stappenteller apps helpen bij het monitoren en bijhouden van uw lopen / stappen rond het sporten of workouts. Ze volgen en tonen in wezen uw wandelroute, snelheden (tempo) en afstanden. 

Natuurlijk, er zijn tal van andere redenen om verliefd te worden op stappentellers.

Stappentellers en activity trackers zetten je aan het bewegen – een sedentaire of inactieve levensstijl is schadelijk voor je gezondheid en welzijn. Het hebben van een stappenteller moedigt u aan om actiever te worden en meer stappen te zetten om uw dagelijkse doel te bereiken (bij voorkeur 10000+ stappen)

Ze zijn vrijwel goedkoop – verwar ze niet met hun veel duurdere neefjes, de fitnesstrackers. Stappentellers kosten u slechts rond de $20 of zelfs goedkoper.

Stappentellers zijn sociaal – Ze synchroniseren met uw smartphone of tablet. En nog belangrijker, u kunt stappentellers synchroniseren met uw vrienden of familie om een oogje op elkaar te houden.

 

Waarop moet je letten bij een stappenteller?

Niet alle stappentellers zijn gelijk. Aangezien u een zee van keuzes hebt als het gaat om de beste stappentellers, kunt u net zo goed een beetje onderzoek doen en rondkijken. Hier zijn de belangrijkste factoren die u in gedachten moet houden als u een perfecte stappenteller voor uw levensstijl en fitnessbehoeften wilt kiezen.

Batterijspecificaties

Het is een no-brainer om te investeren in de beste stappenteller die uw stappen 24/7, 365 dagen per jaar bijhoudt. Het laatste wat u wilt, is een apparaat dat zonder stroom komt te zitten tijdens een belangrijke wandeling of hardlooprondje. Controleer daarom als eerste de levensduur van de batterij voordat je beslist welke stappenteller je koopt. Met welk type batterij wordt hij geleverd? Wat is de levensduur van de batterij van uw stappenteller?

Goedkope stappentellers worden meestal geleverd met vervangbare batterijen die enkele weken of maanden mee kunnen gaan. In 2021 zijn vervangbare batterijen in een technisch apparaat een grote nee-nee. Het goede nieuws is dat de meeste fitnesstrackers en stappentellers uit het midden- tot topsegment zijn uitgerust met een oplaadbare batterij die meestal enkele dagen of een week meegaat tussen oplaadbeurten.

Budget

Als puntje bij paaltje komt, komt uw keuze vaak op uw budget neer. Hoeveel kunt u zich veroorloven? De basis stappentellers die alleen uw stappen klokken kosten u tussen de 15 en 30 euro. Zodra je voorbij de 30 euro gaat, kom je in de buurt van het rijk van smartwatches en fitnesstrackers.

Hoogwaardige maar budgetvriendelijke stappentellers zijn meestal verkrijgbaar voor minder dan 50 euro prijskaartje.

Als je voorbij de 50 euro gaat, zul je beginnen te geavanceerde stappentellers die zijn prachtig uitziende, goed ontworpen, en track sportactiviteiten automatisch te vinden. De prijs is een factor bij de keuze van stappentellers, maar zou niet de belangrijkste moeten zijn. Als je fanatieker gaat bewegen loont het om te investeren in een sporthorloge.

Begeleidende apps

Als u een data junkie bent, is het van cruciaal belang dat u een stappenteller koopt met een fatsoenlijk display en de mogelijkheid om de gegevens op een licht verteerbare manier te presenteren. Nog beter, je wilt een apparaat dat automatisch zal uploaden uw wandelgegevens naar uw smartphone of naar uw arts / sportschool instructeur, enz.

Het moet deze gegevens weergeven in de vorm van gemakkelijk te begrijpen grafieken, diagrammen, en wat al niet meer. Omron walking style IV, Garmin line-up, en andere state of the art stappentellers hebben handige aanvullende apps die meer doen dan je stappen tellen. Sommige fabrikanten hebben zelfs Alexa vaardigheden gebouwd voor hun trackers (yup we zijn in de 21e eeuw, mensen!)

Conclusie

Er zijn veel goede stappentellers. Er zijn honderden, zo niet duizenden, andere stappentellers die u misschien wilt bekijken, vooral als de uiteindelijke prijs een factor is. Onthoud de belangrijkste attributen voor een geweldige stappenteller zijn onder andere:

 • De nauwkeurigheid over meeteenheden zoals afstanden, stappen, verbrande calorieën, actieve minuten, enzovoort
 • Het ontwerp, inclusief waterdichtheid, waterbestendigheid, veelzijdigheid en stijl
 • Bijbehorende app
 • Gebruiksgemak
 • Geheugengrootte
 •  De levensduur van de batterij
https://sporthorloge.info/beste-stappenteller/