Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Leuke bezienswaardigheden in Estepona

Estepona is een Spaanse kustplaats aan de Costa del Sol. Estepona een authentiek Andalusisch vissersplaatsje, met restaurants, terrasjes, barretjes, knusse pleintjes en een lange winkelstraat. Estepona is ee gezellige Spaanse badplaats met een vriendelijke bevolking. Zie jij jezelf hier nou wonen? Dan kan Villa Nova Spain jou daarbij helpen. Een huis kopen in Estepona met behulp van Villa Nova Spain biedt veel voordelen!

Het historische centrum van Estepona

Het oude centrum van Estepona is rustig en minder commercieel dan andere badplaatsen in Spanje. Het centrum heeft mooie kleine en gezellige straatjes met winkeltjes, terrassen en restaurants. Het centrum heeft een authentieke en herkenbare Spaanse stijl. De huizen die in het centrum staan hadden vaak tot de jaren 50 geen sanitaire voorzieningen of elektriciteit. Bij het historische centrum van Estepona zijn veel pleinen. Ook kan je naar de ‘Mercado de Abastos’; de plaatselijke markt. Hier kun je nog steeds verse groenten en vis kopen. Het is ook mogelijk om in het centrum van Estepona tapas te eten bij verschillende leuke barren.

Selwa Aventura

De Selwa Aventura is een dierentuin die zich bevindt in Estepona. Je kan er dieren bekijken, maar je kan ook in de Selwa Aventura eten, drinken en zelfs overnachten. De Selwa Aventura is een van de favoriete uitjes voor families. Dit Spaanse park biedt ook een hoop activiteiten aan voor kinderen. Denk aan boogschieten, kameelrijden en interessante tentoonstellingen. 

De Orquidario

De Orquidario is een tuin vol met orchideeën die je zowel binnen als buiten kan bewonderen. De orchideeën staan het hele jaar in bloei. Dit is een activiteit die niet duur is. Een toegangskaartje kost drie euro. Het mooiste is om de tuin te bezoeken tussen april en mei. De rust in deze tuin wordt nog extra vergroot door de waterval die er staat. 

De boulevard van Estepona

De boulevard van Estepona is kilometers lang. Aan de westkant van de boulevard van Estepona bevindt zich mooie jachthavens. Op de boulevard in Estepona zijn op de zomeravonden regelmatig leuke kraampjes te vinden. Door de zuidelijke ligging van het stadje kan je met helder weer Gibraltar zien. Estepona ligt in het zuiden van Spanje in de autonome regio Andalusië. De afstand tot Málaga is 89 kilometer. Op het middengedeelte van de boulevard bevinden zich diverse winkeltjes en terrasjes. Voor een aangename middag wandelen is dit ‘the place to be’.

Puerto Deportivo 

Puerto Deportivo is de jachthaven van Estepona. Dit is een gezellig plek waar je de jachten kan bewonderen. Ook kan je hier terecht voor een drankje of hapje. Daarbuiten kan je ook ervoor kiezen om vanuit hier verschillende dagtripjes te boeken met een boot. Misschien kom jij wel tijdens de boottrip dolfijnen tegen!