Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Verbouwen

De opslag van je waardevolle spullen in West-Brabant regelen

Bij een verhuizing of verbouwing is de kans groot dat je je inboedel tijdelijk op moet slaan in een externe opslag. Die vind je natuurlijk bij voorkeur in de omgeving waar je woont of gaat wonen zodat je altijd nog bij je spullen kunt. Een opslaglocatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen zodat je zeker weet dat er zorgvuldig met je spullen omgesprongen wordt. Bovendien is het prettig wanneer je een verhuisbedrijf in kunt schakelen die je spullen van en naar de opslag verplaatst.

Waar kun je spullen lokaal opslaan?

Allereerst zoek je natuurlijk een opslag dicht bij huis. Sommige verhuisbedrijven hebben opslaglocaties op meerdere plaatsen. Vooral opslag in Bergen op Zoom is populair vanwege de centrale ligging ten opzichte van veel plaatsen in Brabant en Zeeland. Ook opslag in Roosendaal is hier geschikt voor. Ga je meer de kant van Breda op? Kies dan voor opslag in Etten-Leur, bij voorkeur langs de A58.

Waar let je op bij een opslaglocatie?

Je spullen moeten uiteraard veilig achter slot en grendel staan. En omdat je zelf natuurlijk wel toegang wilt hebben, moet je een sleutel of wachtwoord hebben. Daarnaast is isolatie van de opslagruimte belangrijk. Teveel warmte of kou kan meubels en andere spullen beschadigen. Kijk of de ruimte netjes en opgeruimd is voordat je je spullen er neerzet om vervelende discussies in de toekomst te voorkomen.

Bij wat voor bedrijf besteedt je de opslag uit?

Je kunt je spullen uiteraard zelf naar de opslag rijden maar dan heb je wel een aanhangwagen, bestelbus of vrachtwagen nodig. Er zijn ook verhuisbedrijven in de omgeving die opslag als extra dienst aanbieden. Dan hoef je zelf niet te rijden. Kies wel voor een bedrijf met een Erkend Verhuizers keurmerk, dan weet je zeker dat de desbetreffende partij te vertrouwen is en dat je spullen netjes behandeld worden.