Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

De beste prijs voor je huis in de omgeving Rotterdam krijgen

Je huis verkopen in een verhitte huizenmarkt zoals in de omgeving van Rotterdam valt nog niet mee. Huizen wisselen in een recordtempo van eigenaar en brengt veel geregel met zich mee. Het organiseren van rondleidingen, het promoten van je woning op verkoopwebsites en social media platforms en het maken van foto’s zijn slechts een paar van de werkzaamheden die op je afkomen. Een goede, lokale makelaar kan je hierbij helpen en neemt je zoveel mogelijk uit handen. Uiteindelijk ben jij natuurlijk altijd degene die bepaalt wat een makelaar precies voor je gaat doen.

Waarom je altijd kiest voor een lokale makelaar

Het liefst kies je voor een makelaar die in jou wijk of buurt actief is. Waarom? Omdat een lokale makelaar in Schiedam bijvoorbeeld niet alleen gebruik kan maken van de ‘standaard’ kanalen zoals Funda maar ook op andere manieren geïnteresseerden voor jouw woning kan verzamelen.

Daarnaast wordt het verhaal van een makelaar een stuk sterker wanneer deze meer weet over de omgeving. Een lokale makelaar in Capelle aan den IJssel heeft bijvoorbeeld veel meer informatie over de nabijheid van scholen, winkels en de sfeer in de wijk. En dat zijn belangrijke factoren voor het al dan niet kopen van een woning.

Hou rekening met de makelaarskosten

Een makelaar werkt uiteraard niet voor niks. Makelaarskosten worden berekend op basis van de verkoopprijs van je woning, tenzij je van tevoren een vast bedrag afspreekt met de makelaar. Voor veel mensen is het ook belangrijk hoe hun huis wordt verkocht. Bijvoorbeeld een makelaar in Rotterdam Zuid die alleen een-op-een bezichtigingen in plaats van groepsbezichtigingen doen, heeft voor veel mensen de voorkeur. Informeer ook altijd wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Foto’s, rondleidingen, een verkoopbord voor de gevel of in de tuin en online exposure zijn de belangrijkste werkzaamheden die je van iedere makelaar mag verwachten.