Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Een goede isolatie voor elke woning!

Het isoleren van een woning is altijd goed! Het zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om een woning te verwarmen. Maar de manier hoe woningen geisoleerd kunnen worden verschilt enorm. Zo kan het kiezen voor dubbele beglazing al veel opleveren. Het is dus heel goed om te kijken wat er bij een woning mogelijk is. De buitenmuur isoleren is doorgaans de eerste stap die je het meeste zal opleveren. Omdat warmte niet langer naar buiten toe kan lekken en dus langer binnen blijft. Hierdoor zal een centrale verwarming minder energie nodig hebben om de woning te verwarmen. Maar er is veel meer mogelijk. Zo kun je ook een kelder (indien aanwezig) of de kruipruimte isoleren wat het nodige verschil zal opleveren. Genoeg reden om ermee aan de slag te gaan.

Zorg dat ook vloeren goed geïsoleerd zijn!

Via de vloer verliezen de meeste woningen ook veel warmte. Om dit tegen te gaan is het goed om ook woningen te isoleren. Bij veel woningen betekend dit dat er in de kruipruimte isolatie moet worden aangebracht. Maar lang niet voor elke woning is dit een oplossing. Je hebt bijvoorbeeld een kelder on het huis of te maken met vocht onder een woning. In dit geval moet er gekeken worden naar de mogelijkheden en kelder lekkage. Als er sprake is van lekkage in de kelder zal dit als eerste opgelost moeten worden. Voor er aan isolatie gedacht kan worden. Zoals je zal begrijpen kan vocht via een kelder gemakkelijk optrekken en de nodige schade aanrichten. Dit wil je dus voorkomen.

De voordelen van kelderisolatie!

Het goed afdichten van lekkage in een kelder en de kelder isoleren heeft veel voordelen. Je kunt van een kelder een ruimte maken die je echt kunt gebruiken. Maar betreft het verbruik levert het doorgaans ook veel op. Je zal daarom uiteindelijk ook minder gaan verbruiken als de kelder op een goede manier dichtgemaakt is. Daarnaast levert het natuurlijk ook gewoon een belangrijke bijdrage aan de waarde van een woning. Als aan het comfort dat je in een woning ervaart. Zowel in de kelder als de woon en leefruimte boven de kelder.