Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe vloer?

Of u nu verhuist naar een nieuw huis of aan het renoveren bent, de juiste vloer kan de ruimte maken. Om de beste optie te vinden, moet u rekening houden met deze sleutelfactoren en tien dingen die u moet weten.

Wat we u al direct mee kunnen geven is dat PVC vloeren de laatste jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen. Dit is dan ook één van de reden waarom het een keuze zou kunnen zijn om te kiezen voor een PVC vloer uit de Therdex Herringbone Original collectie.

Plaats van installatie

  • De locatie en vochtigheidsgraad van de ruimte: Vochtgevoelige kelders en vochtige badkamers hebben vloeren nodig die bestand zijn tegen temperatuur- en vochtigheid wisselingen. Tegel- en vinylvloeren werken goed in deze ruimtes.

  • De mate van verkeer in de ruimte: Voor drukke woonruimtes zijn massief hardhouten vloeren en laminaat duurzaam en duurzaam, terwijl porseleinen tegels bijzonder goed bestand zijn tegen krassen en deuken. Tapijttegels zijn gemakkelijk te installeren en te vervangen.

  • De hoeveelheid zonlicht in de ruimte: Als kamers veel ramen hebben en veel aan de zon worden blootgesteld, kies dan voor kleurvast laminaat en samengesteld hardhout.

Uw manier van leven

  • Als huisdieren en kinderen een factor zijn: Om krassen te minimaliseren en schoonmaken gemakkelijk te maken, kiest u voor vloeren van tegels, hardhout of kurk, dat antimicrobieel en geluidsabsorberend is.

  • Als allergieën een factor zijn: Harde, vlakke oppervlakken die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals tegels en hardhout, zijn een goede keuze voor mensen met allergieën. Kurk en bamboe zijn ook natuurlijke, allergie vriendelijke opties. Als u op zoek bent naar tapijt, is laagpolig het beste.

Welke uitstraling past bij u?

  • De kleuropties: Lichte vloeren laten een kamer ruim en licht aanvoelen, terwijl donkerdere materialen warmte toevoegen. Natuurlijke, neutrale tinten zijn veelzijdig voor veel interieurs. Bestel van tevoren stalen om de kleur en het materiaal in uw ruimte te zien.

  • De grootte opties: Doorgaans werken dunnere planken goed in traditionele ruimtes, terwijl bredere planken ideaal zijn voor hedendaagse en rustieke ruimtes. Om een krappe ruimte groter te laten aanvoelen, kiest u bredere planken of grotere tegels.

Overige zaken waar je rekening mee dient te houden

  • Uw budget: Vinyl- en laminaat vloeren zijn betaalbare opties. Bamboe planken kunnen een budgetvriendelijk alternatief zijn voor hardhout.

  • Hoeveel te bestellen: Ongeacht het materiaal, meet de vierkante meter van de kamer en voeg 10% toe voor flexibiliteit tijdens de installatie en toekomstige reparaties.

  • Uw installatieplan: Veel laminaat en vinyl planken vloeren zijn gemakkelijk te installeren over bestaande oppervlakken, terwijl professionele installatie wordt voorgesteld voor massief hardhout en tegelvloeren. Wij werken samen met Installation Made Easy om ervoor te zorgen dat uw vloer installatieproject stressvrij en stijlvol is – bekijk de informatie hieronder of klik hier voor meer details!

 

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/