Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Vergelijking tussen de elektrische scooter en de elektrische eenwieler

De balans

Er is een belangrijk verschil tussen het balanceren van een e-scooter en een elektrische eenwieler. Een elektrische scooter heeft een stuur en een dek. Je stapt dus op het dek, en je handen klemmen zich vast aan het stuur.

En in zo’n houding is het makkelijk balanceren. Bovendien heeft de e-scooter een voor- en achterwiel. Dus dat draagt bij aan zijn stabiliteit.

De e-unicycle heeft daarentegen geen stuur. Bovendien heeft hij maar één wiel. Wie voor het eerst op de elektrische fiets wil rijden, moet dus een steile leercurve afleggen. Voor een elektrische voertuigen kun je bij verschillende webshops terecht, maar kun je een step kopen bij nr1 elektrischestep? En of dat dat kan, neem bijvoorbeeld de segway ninebot max g30, wat een prachtig en populair model is onder de elektrische steps.

Het stuur

Het besturen van een elektrische scooter in één richting is niet veeleisend. Dat komt omdat hij een stuur heeft. Het stuur maakt het niet alleen gemakkelijk om links- of rechtsaf te slaan, maar geeft ook gemakkelijk controle over het voertuig.

Bij een elektrische eenwieler hangt de besturing echter af van hoe u uw lichaamsgewicht in evenwicht houdt. Ook het leren om op de elektrische eenwieler te springen zonder je ergens aan vast te houden kost tijd om onder de knie te krijgen. Bovendien is over hobbels rijden of snel bochten maken makkelijker met een elektrische scooter dan met een eenwieler.

De mobiliteit en praktische bruikbaarheid

Beide persoonlijke elektrische voertuigen zijn klein en draagbaar. Een gemiddelde elektrische scooter weegt tussen de 20 en 25 pond. Aan de andere kant weegt een elektrische eenwieler ongeveer 15 pond. Gemiddeld wegen elektrische eenwielers dus iets minder dan e-scooters.

Hoewel een e-scooter opvouwbaar is, kan hij niet tippen aan de solide en compacte vorm van eenwielers. Het lange stuur, het brede dek en de dubbele wielen maken de e-scooter wat lomp.

Een eenwieler hoeft niet opgevouwen te worden en neemt weinig ruimte in. Toch zijn scooters bij gebruik mobieler dan eenwielers. Dat is te danken aan zijn grote stabiliteit.

De veiligheid

De constructie van de twee persoonlijke voertuigen is van grote invloed op hun veiligheid. Voorzichtigheid is geboden bij het besturen van een scooter of een eenwieler.

De voorziening van dubbele wielen, stuur, dek en snelle remmen maken scooters echter veiliger. Op een scooter kun je zelden je evenwicht verliezen als je over hobbels rijdt of een bocht maakt.

Maar bij een eenwieler is remmen of door een bocht gaan een uitdaging. Zelfs het snel remmen is niet gemakkelijk onder de knie te krijgen.

De kosten 

Als het op kosten aankomt, is er een matige variatie tussen de twee. Het vermogen van de motor, het type en de capaciteit van de batterij zijn van grote invloed op de kosten van persoonlijke elektrische voertuigen.

Om die reden kunnen elektrische eenwielers meer of minder kosten dan een elektrische scooter, afhankelijk van de specificaties. Maar als we eenwielers en scooters met een vergelijkbaar vermogen en accucapaciteit vergelijken, lijkt het erop dat eenwielers iets meer kosten.

Een van de verklaringen hiervoor is dat elektrische scooters populairder zijn en er dus meer merken en bedrijven op de markt zijn die met elkaar concurreren, waardoor de prijs daalt.

De snelheid 

De snelheid van persoonlijke elektrische voertuigen varieert van motor tot motor. De meeste eenwielers en e-scooters hebben een maximumsnelheid van 15 tot 20 mph. Maar sommige merken overschrijden de limiet.