Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

De beste manier om de afvalberg te verkleinen

Natuurlijk kun je in je eentje niet de hele wereld verbeteren. Alleen het helpt niet als iedereen, maar zo door blijft gaan als nu. De afvalberg wordt nog steeds groter. Daarbij ben je een druppel op de gloeiende plaat, zeker. Toch mag je niet onderschatten dat alle beetjes helpen. Mensen die maar lang genoeg volhouden, kunnen zeer inspirerend zijn. Wil jij je afvalberg verkleinen? Lees dan deze tips. 

Begin met de boodschappen 

Het is heel moeilijk om verpakkingsvrij in te kopen. Toch zijn er wel dingen die je kunt verbeteren. Kijk dus goed naar wat welke verpakking nodig heeft en kijk of het ook zonder verpakking kan. Vaak kun je bijvoorbeeld fruit ook gewoon in een eigen tas meenemen, dat zakje is eigenlijk nergens voor nodig. Het heeft geen zin om voor alle boodschappen alles in één keer verpakkingsvrij te krijgen. Doe het stapje voor stapje. Doe vooraf research op het internet. Klein beginnen is bijvoorbeeld zeggen: ik wil deze week geen zak meer om het brood. Ga naar een bakker en neem zelf een broodzak mee die je telkens weer kunt gebruiken. Het gaat niet om grootste dingen, het gaat om de kleine dingen. 

Koop minder en breng spullen naar de kringloop 

Het is zo verleidelijk om, maar van alles te kopen. De Action, Wibra en Xenos staat vol met spullen, maar heb je het echt allemaal zo hard nodig? Denk er nog eens over na. Wil je opruimen? Ga dan niet uit gemak alles in de container gooien. Zet het op Marktplaats of breng het naar de kringloop. Dan krijgt het ook nog eens een tweede leven. 

Container huren Den in Haag 

Soms heb je veel afval bijvoorbeeld als je gaat verhuizen en bijvoorbeeld een container huren wil in Den Haag. Alleen ook dan heb je de keuze om te bekijken wat echt weg moet als je uiteindelijk die container huren gaat in Den Haag. Bedenk wel dat een container huren in Den Haag, wel altijd nog beter is dan afval maar ergens dumpen. Afvalverwerkingsbedrijven zijn er net zo goed steeds meer erop gericht om de afvalberg zo min mogelijk te vergroten. 

https://afvalcontainerszuidholland.nl/container-huren-den-haag/