Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Hoe je snel tussen Rotterdam en Amsterdam reist

Amsterdam en Rotterdam worden vaak als de twee grote steden van Nederland gezien. Met Rotterdam als grootste havenstad van Europa en Amsterdam als hoofdstad, trekken vele Nederlanders hiernaartoe. Ook buitenlanders zien in deze steden vaak de optie tot een goede baan, wat ervoor zorgt dat de steden steeds dichtbevolkter worden. Echter zorgen deze vele werknemers er wel voor dat er soms minder werkplekken beschikbaar zijn en een Rotterdammer bijvoorbeeld geneigd is te werken in Amsterdam.

 

Als Rotterdammer naar Amsterdam

Als je als Rotterdammer zal gaan werken in Amsterdam, zal dit de nodige reistijd met zich meebrengen. Zeker als je niet dicht bij Rotterdam Centraal woont, zal het nemen van de intercity direct een veel grotere opgave voor je zijn. Een auto huren in Rotterdam is dan ook vaak een fijne optie als je die enkele dag op kantoor in Amsterdam wilt werken. Hiermee rijdt je gemakkelijk via de snelweg naar de andere stad en hoef je je niet druk te maken om de spits in de trein die dag. Dit is dus niet alleen sneller, maar wordt door vele ook als een stuk comfortabeler gezien dan een uur staan in de trein omdat er geen plek is.

 

Als Amsterdammer naar Rotterdam

Zodra je in Amsterdam woont, ben je waarschijnlijk gewend om alles met de fiets te doen. Niet alleen is parkeren erg duur in Amsterdam, maar rijden kan soms ook een beetje hectisch zijn met alle trams, scooters, fietsers en andere auto’s. Niets is dan ook zo fijn als lekker op de fiets stappen en met gemak de stad door te fietsen. Echter zodra je in Rotterdam moet werken voor een dag, zal je al snel merken dat het hebben van een auto wel een handige bijkomstigheid is. Hierbij is een auto huren in Amsterdam dan ook een goede oplossing. Het enige wat je doet is namelijk naar het verhuurbedrijf toegaan, de auto huren en zo snel mogelijk de snelweg op. Op deze manier vlucht je als het ware een beetje voor de drukte van de stad en zal je hier dus ook niet teveel last van hebben. Zo kom je niet alleen droog, maar ook snel aan op de werklocatie in Rotterdam.