Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Wat te doen als je niet kunt fietsen? Gebruik dan een stoelfiets

Heb je het gevoel dat je conditie te wensen overlaat? Misschien kan je niet fietsen vanwege een blessure. De oplossing zou kunnen zijn om een stoelfiets te gebruiken! Als je niet in staat bent om te fietsen, dan is dit de volgende logische stap. Een stoelfiets is in principe bedoeld voor mensen die door een blessure of handicap niet op een fiets of een andere aangepaste fiets kunnen rijden. Het is geweldig omdat het hen in staat stelt om actief te blijven terwijl ze toch herstellen van hun verwondingen.

Waarom je een stoelfiets zou overwegen

Er zijn tal van redenen om de aanschaf van een stoelfiets te overwegen. Ten eerste kan je zo actief en in beweging blijven, zelfs als je niet kunt fietsen of geen alternatief vervoermiddel zoals een scooter kunt gebruiken. Ten tweede zit de “fiets” onder de stoel, dus is hij licht en draagbaar. En ten derde kan het helpen bij gewichtsverlies. Je verbrandt er calorieën mee en verstevigt de spieren in het onderlichaam.

Voordat je een stoelfiets koopt

Voordat je een hometrainer koopt, is het belangrijk dat je iets meer over de fiets weet. De fiets heeft een laag profiel en moet dus gemakkelijk te vervoeren zijn. Hij kan ook worden opgevouwen om hem gemakkelijker op te bergen. Je moet er rekening mee houden hoeveel ruimte je huis of appartement kan bieden voordat je er een koopt. Gelukkig neemt een fietsstoel niet zo veel ruimte in waardoor de aanschaf al een stuk aantrekkelijker lijkt.

 

Voordat je echt overgaat tot het kopen van een stoelfiets is het goed om online een beetje onderzoek te doen, het aanbod is namelijk groot. Ze komen in verschillende prijzen dus lees goed wat die stoelfiets allemaal kan en hou daarbij in gedachten wat jij er allemaal zou willen kunnen. Zodra je dat weet, ga lekker genieten van wat beweging thuis terwijl je gewoon kunt zitten!