Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Winkelen

Een laptop voor school: wat moet ik kiezen?

Bij de aanschaf van een laptop voor school moet u met een aantal factoren rekening houden. De eerste is het soort programma’s of software dat je gaat gebruiken. Als je ontwerpprogramma’s gaat gebruiken of andere toepassingen die veel middelen vergen, heb je een krachtigere machine nodig. Als u alleen iets nodig hebt voor algemeen gebruik, zoals tekstverwerken en internetten, kunt u volstaan met een minder duur model. Een ander punt om over na te denken is de draagbaarheid. Als u uw laptop meeneemt naar de les of onderweg, wilt u er zeker van zijn dat hij licht en gemakkelijk te vervoeren is. Maar als u het niet erg vindt om een zwaarder apparaat mee te slepen, kunt u een groter scherm en meer functies voor uw geld krijgen. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, moet u rekening houden met uw budget. Er zijn veel goede laptops verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus zoek er een die past bij uw behoeften en uw portemonnee. Met een beetje onderzoek zul je zeker de perfecte laptop voor school vinden.

Zijn Chromebooks geschikt voor school?

Veel middelbare scholieren lopen tegenwoordig met een Chromebook. Deze zijn betaalbaar en licht, en daarom ook makkelijk om heel de dag mee te slepen. Als u een goede Chromebook aanbieding scoort, dan heeft u er vaak al één voor onder de €200. Mocht u naar het MBO of HBO gaan, dan is het niet altijd verstandig om te kiezen voor een Chromebook. Chromebooks kunnen in principe alleen basistaken aan, zoals het bewerken van documenten, surfen op internet of e-mailen. Het is niet mogelijk om er third-party software op te installeren, waardoor een Chromebook voor veel studies waar aparte software voor moet worden gebruikt al afvalt.

Welk inchformaat is geschikt voor studenten?

Niemand heeft zin om de hele dag een zware 17 inch laptop mee te moeten slepen. Hierdoor is de gemiddelde laptop die een scholier heeft rond de 14 á 15 inch. Dit formaat biedt een goede combinatie tussen gewicht, bouwkwaliteit, batterijduur en schermgrootte. Mocht u liever nog iets kleiners willen, dan kunt u altijd nog terecht bij een mini laptop.