Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Winkelen

Winkels Utrecht – Wat voor soort winkels vind je hier?

Wellicht heb je een dagje vrij of is het weekend. Wat is een betere tijdsbesteding dan een gezellig dagje shoppen met je moeder of vrienden? Een stad waar je het beste heen kunt gaan is Utrecht. Je hebt hier meer dan genoeg winkels (Hoog Catharijne alleen telt er al 108), de stad is goed om te voet te doen en je kunt er de allerleukste eettentjes vinden. Dat er meer dan genoeg winkels zijn om te bezoeken, dat for sure, maar welke winkels Utrecht vind je er eigenlijk? Wat voor soort winkels bedoelen we dan. Wij hebben een rondje Utrecht voor je gedaan en op een rijtje gezet wat voor soort winkels jij hier tegen zult komen.

Winkelcentrum

Als je op Utrecht Centraal aankomt met de trein of bus, zul je als eerst het grote winkelcentrum Hoog Catharijne tegenkomen. Je loopt hierdoorheen als je de binnenstad in wilt. In dit winkelcentrum zijn een heleboel verschillende winkels te vinden. Van kleding tot chocolade en homewinkels. Je komt hier onder andere de H&M (inclusief H&M-home), Sissy-boy, Action, Primark, Søstrene Gene, Pull & Bear, Costes, Manfield en Lindt chocolade tegen. Hoog Catharijne biedt zelfs genoeg winkels om je er vrijwel een hele dag mee te vermaken. Als je natuurlijk precies deze winkels leuk vindt…!

Algemenere winkels

In Utrecht kun je ook de algemenere winkels vinden die vrijwel in elke grote stad te vinden zijn. Zo heb je in de binnenstad meerdere H&M’s, 2 Sissy-Boy winkels, De Bijenkorf, Foot Locker, Zara, Mango, Subdued, Brandy Melville, &Other Stories, MyJewlery en nog veel andere giganten. Handig als je thuis nog iets had liggen en dit wil ruilen. Of andersom, als je geen zin hebt om in de wachtrij voor de pashokjes te staan en het artikelen maar betaald en meeneemt om in alle rust thuis te passen.

Lokale winkels en Boetiekjes

Ook in Utrecht kun je veel lokale winkeltjes vinden en zijn er erg leuke boetiekjes in de stad. Lokale winkeltjes zijn onder andere de kookwinkel ‘’Besties Kookwinkel’’ aan de oude gracht, De Bakkerswinkel (voor de meest heerlijke taartjes en broodjes) en Puha (opkomende designers). Hiernaast vind je er ook een aantal schattige boetiekjes als Minre (kleding en koffie), MUS conceptstore, Cocón en Things I like, Things I love. Echt ontzettend leuk om heen te gaan vinden wij en om nét uniekere artikelen te verkrijgen. 

Luxe winkels

Echt luxe winkels vind je niet in Utrecht. En dan bedoelen we eigenlijk echt de delicatessezaken en luxe modehuizen als bijvoorbeeld Max Mara. Een ontzettend gezellig dorp waar ze dit wel verkopen (en redelijk in de buurt van Utrecht ligt) is Laren. Winkels Laren zijn meestal net iets luxer en ook hier kun jij je dag compleet maken met een heerlijke lunch bij bijvoorbeeld Loetje, Het Bonte Paard of Mauve.