Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Betaalbare veiligheid door goede verlichting!

Terwijl heel Nederland massaal de Ring deurbel aanschaft geven wij een andere betaalbare manier om veiligheid in huis te creëren. Met een buitenlamp namelijk! Deze lamp is makkelijk over het hoofd te zien, maar is enorm waardevol met betrekking tot de veiligheid van jou en je familie. Het is af en toe verstandig om de lichten binnen aan te laten. Dat geldt dus ook voor buitenverlichting. Het bijkomende voordeel van buitenverlichting is natuurlijk dat je geen dure, maandelijkse abonnementen moet afsluiten om hier gebruik van te maken. Je hebt deze lampen met minimale kosten en wat handigheid zo hangen. Check vooral de handleidingen goed van te voren!

Met of zonder sensor?

De bewegingssensoren van voorheen zijn van ver gekomen. Een buitenlamp met sensor heeft tegenwoordig veel mogelijkheden. Op veiligheidsgebied schrikt een ongewenste bezoeker sneller van het aanspringen van een lamp. Maar dan de hamvraag. Welke buitenlamp is veiliger? Altijd aan óf met sensor? Wij raden de buitenlamp met sensor aan.  Daarnaast is het enorm handig als je spullen moet weggooien in de afvalbak en het is een genot om makkelijker te kunnen parkeren op je eigen inrit. Ook na een lange avond, uit eten of overwerken biedt een buitenlamp met sensor mogelijkheden.

Netjes weggewerkt

De sensors zijn geen lelijke ondingen meer aan de muur, maar zijn tegenwoordig strak weggewerkt in de buitenverlichting. Je hoeft er dus ook niks los meer bij te bestellen. Er is zelfs 2 jaar garantie en er zijn genoeg instelmogelijkheden. Bij veel sensoren kun je de duur van de sensor instellen, dus hoe lang dat de lamp aangaat instellen én wanneer de lamp aan moet.  Lux is de eenheid van verlichtingssterkte. Hoe hoger, hoe lichter en hoe lager… je raadt het al. De volle maan geeft 0,1 Lux af, maar zonlicht daarentegen tussen de 100.000 en 300.000 Lux. Bij de meeste buitenverlichting kun je kiezen tussen 5 Lux en 2000 Lux. Dit is het moment wanneer de lamp moet aanspringen.

Waar halen?

Lampentotaal biedt een enorme verscheidenheid aan lampen. Kijk gerust eens rond. Niet alleen buitenverlichting met of zonder sensor, maar ook natuurlijk binnenverlichting. De chique Philips Hue zijn bij Lampentotaal bijvoorbeeld voor een prima prijs te krijgen. Mocht je al op tijd willen zijn voor de zomer, dan zijn er ook aangename en zeer betaalbare ventilatoren te koop. Het voelt misschien raar om daar nu al over na te denken, maar voor je het weet verwelkomen we alweer de eerste zonnestralen van de lente!