Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Dakraam verduisteren met dakraam rolgordijnen

De meeste mensen maken gebruik van raambekleding voor ramen en deuren. Op deze manier kan je licht tegen gaan en kan je ervoor zorgen dat mensen niet naar binnen kijken. Sommige huizen bezitten vaak ook een dakraam waardoor veel zonlicht naar binnen kan gaan. Als je bijvoorbeeld op zolder slaapt kan het zijn dat het in de zomermaanden heel erg warm wordt, hierdoor kan je soms dan niet zo goed slapen en kan dit vervelend zijn. Een simpel gordijn werkt vaak niet bij een dakraam omdat deze schuin op het dak zit. Zo kunnen dakraam rolgordijnen hiermee goed helpen, zo kan je het afsluiten en op deze manier geen licht in je kamer krijgen. Daarnaast zorgen dakraam rolgordijnen ervoor dat het donkerder is en kan dit fijn zijn als je achter de computer zit. Deze rolgordijnen moet je wel goed vast zetten in het dakraam zodat het niet naar beneden kan vallen. Daarnaast kan je met een koordje de rolgordijnen makkelijk open en dicht maken.

 

Waarom zijn inbetweens gordijnen zo handig? 

Je hebt het misschien wel vaker gehoord dat inbetweens super handig kunnen zijn in je woning. Dit komt doordat deze inbetweens gordijnen zonlicht doorlaten, maar dat je er moeilijk doorheen kan kijken. Op deze manier krijg je genoeg lichtinval en heb je alsnog genoeg privacy. Deze gordijnen zijn gemaakt van een speciale stof waardoor het gordijn transparant wordt. Daarnaast houden sommige mensen van het licht en is het belangrijk dat het naar binnen kan schijnen. Ook kan je ervoor kiezen om een dubbellaagse raambekleding te gebruiken. Zo kan je een inbetween gordijn kiezen en kan je ernaast een overgordijn gebruiken mocht dit nodig zijn. Op deze manier kan je dan soms helemaal geen licht in je huis laten komen en kan je als het wilt de inbetween gebruiken voor meer licht.

 

De juiste maat en goede sfeer

Naast dat raambekleding en decoratie zorgt voor privacy en minder licht kan het ook zorgen voor een goede sfeer. De kleuren van de raambekleding is vaak dan van een groot belang en kan ervoor zorgen dat het een stuk gezelliger wordt in je woning. Gordijnen kan je dan vaak ook kopen in verschillende soorten kleuren en hier kan je naar kijken. Daarnaast is het ook van belang dat je de juiste maat kiest, zo kan het vervelend zijn als het gordijn niet past. Ook in de lengte kan het zo zijn dat je gordijn op de grond ligt en hierdoor kan het niet strak eruit zien. Meet dus goed de maten op en zorg ervoor dat deze kloppen voordat je raambekleding koopt. Geef de maten goed door aan de winkel waar je het koopt zo kunnen de gordijnen op maat worden gemaakt.