Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

De bekende voor- en nadelen van sedum dakbedekking

Je hebt misschien wel eens gehoord over groene daken en de voordelen ervan. Maar wat is het? Elke dakbedekking die voordelen biedt voor het milieu, wordt een groendak genoemd. Dit type dakbedekking heeft groenten, fruit, kruiden, gras en bloemen. Nou, je hoeft je dak er niet uit te laten zien als een traditionele tuin; met een paar Sedumdak Cassettes lukt het niet.

In dit artikel hebben we enkele van de meest voorkomende maar noodzakelijke voor- en nadelen van dakbedekking met sedumplanten op een rij gezet. Het wordt ten zeerste aanbevolen om tot het einde te lezen om er het meeste uit te halen.

Voordeel van Sedum Plantendak

Drainagesysteem

Wat wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van de structuur van een gebouw? Een drainagesysteem, toch? Welnu, als u investeert in groene daken, hoeft u zich geen zorgen te maken over het netwerk van leidingen dat van het dak tot aan de vloer hangt. De planten slaan het water op in plaats van het op het dak te laten staan.

Verlengde levensduur

Het dak is gebouwd om het interieur van het huis te beschermen tegen de elementen van buitenaf. Welnu, als de externe elementen het dak niet kunnen bereiken, denk je dan dat het beschadigd zal raken? Dit betekent dat het plantendak het dak beschermt en de levensduur verlengt.

Prestatieverbetering

Nu de temperatuur van de wereld elk jaar stijgt, kun je verwachten dat de komende jaren slechter zullen zijn. Maar met de sedumdaken heeft u er geen omkijken naar. De planten absorberen schadelijk zonlicht en houden de temperatuur van het pand laag in vergelijking met de buitenomgeving.

Habitat voor dieren in het wild

Aangezien u investeert in groene plantendaken, denkt u niet dat dieren in het wild erin zouden proberen te leven? Dat is correct. De dieren in het wild, zoals vogels en insecten, zullen een milieuvriendelijke habitat gaan creëren. U voorziet dus in feite niet alleen uzelf van dergelijke voordelen, maar helpt ook de dieren in het wild.

Verbeterde luchtkwaliteit

Welnu, luchtvervuiling is een van de belangrijkste redenen voor de opwarming van de aarde. Maar de sedumdaken beginnen zo’n probleem op te lossen. De planten nemen kooldioxide, salpeterigzuur, stof en vuildeeltjes op uit de omringende lucht.

Nadeel van Sedumplantendak

Installatie is kostbaar

Goede dingen zijn nooit goedkoop. Hetzelfde geldt voor sedumdaken. Hun installatiekosten zijn hoger dan bij andere dakbedekkingsopties vanwege hun ongeëvenaarde voordelen.

Belasting wordt verhoogd

Hoewel de planten licht van gewicht zijn, zijn ze nog steeds zwaarder dan de traditionele overkappingen. Zij hebben namelijk meer structurele ondersteuning nodig.

Vervelende inspanning

Groendaken hebben geen regelmatig onderhoud nodig, maar als dat wel het geval is, kost het veel tijd. U moet de planten water geven, insecticiden spuiten en inspecteren of uw eigendom tekenen van slijtage vertoont of niet. Het onderhoud van het dak zal dus zeker veel tijd in beslag nemen.

Het komt er op neer

Het aanleggen van een groendak op uw woning of bedrijfspand is zeer zinvol. Het groene plantendak heeft milieuvriendelijke en economische voordelen. Zorg ervoor dat u in de eerste plaats een expert inhuurt voor de installatie ervan.