Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

De perfecte loungeset voor jou

Niks is fijner dan een middagje loungen in de zon. Een loungeset is daarom niet te missen in een tuin. Als je op zoek bent naar een loungeset die perfect past bij jouw tuin, dan zullen we je alvast op weg proberen te helpen met onze tips. 

Voordat je kiest: meet je tuin op!

Voor je een loungeset aanschaft moet je eerst weten hoeveel ruimte je hebt. Anders loop je het risico dat je een prachtige tuinset hebt aangeschaft, maar dat het helemaal niet blijkt te passen. Om dit te voorkomen, zul je dus eerst je tuin moeten afgaan met een meetlint. Zorg dat de loungeset een kleinere omtrek heeft dan de ruimte die je hebt opgemeten. Je moet namelijk nog rekening houden met loopruimte en eventuele accessoires, zoals kleine planten of verlichting. 

Loungebank tuin voor optimaal comfort

Als je eenmaal weet hoeveel plek je hebt voor een set kun je bepalen welk type loungemeubels bij de tuin zal passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een rechte loungebank tuin als je de loungeset op een recht stuk wil plaatsen. Steeds vaker zie je dat mensen kiezen voor een loungebank tuin met een L of U-vorm. Deze loungebanken kunnen in een hoek worden geplaatst en ogen vaak gezelliger dan een rechte loungebank. 

Bij het aanschaffen van een loungeset is het ook belangrijk om na te gaan of je veel buiten zal gaan eten. Zo zijn er loungesets met een lage tafel die vooral geschikt zijn voor het drinken van koffie en gebakjes of snacks tussendoor. Als je graag dineert in de buitenlucht past een lounge dining set waarschijnlijk beter bij je. Bij deze loungeset ontvang je een hoge tafel in combinatie met stoelen en een loungebank tuin

Hoe moet je je loungeset onderhouden?

Mocht je de perfecte loungeset hebben gevonden, dan moet je wel weten hoe je de set onderhoudt. Allereerst is het belangrijk dat je waterafstotende kussens aanschaft. Je kunt ook iedere avond de kussens binnen opbergen, maar dit is vaak veel gedoe en de kans ligt hoog dat je het een keer zult vergeten. Door te kiezen voor waterafstotende kussens voorkom je schade door regen en kun je langer doen met deze kussens. Er bestaan ook kussens met een plastic laag eromheen, deze kun je laten zitten om de kussens te beschermen. Met een vochtig doekje maak je de kussens en de loungeset zelf gemakkelijk schoon en daarom is het zeker goed om hier aandacht aan te besteden.