Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Oral-B of Philips tandenborstels? Lees hier de verschillen

Wie overweegt om een elektrische tandenborstels aan te schaffen, komt al snel terecht bij Oral-B of Philips Sonicare. In een zeer concurrerende strijd, vechten deze twee merken voortdurend voor het grootste marktaandeel. En dit is in het voordeel van de consument, omdat de hevige strijd leidt tot steeds meer verbeteringen, innovaties en technische snufjes. Er is continu progressie en dat biedt de koper een heleboel extra’s. Wij willen in dit artikel ingaan op de verschillen tussen de twee, welke voornamelijk in de details zitten en welke voornamelijk belangrijk zijn voor persoonlijke voorkeuren.

De borstel en de beweging

Het uiterlijke verschil tussen de borstels is voor iedereen meteen duidelijk, maar dat beide merken ook een hele andere techniek gebruiken is niet bij iedereen bekend.

Ronde borstels

De ronde borstel van Oral-B maakt gebruik van roterende bewegingen welke van links naar rechts draaien. Deze opzetborstels zijn meestal vrij klein, waardoor de borstel comfortabel door de mond kan bewegen en u makkelijk op de moeilijk te bereiken plekjes komt. De snelheid van de draaiende bewegingen verschilt per model.

Ovale borstels

De borstels van de Philips Sonicare elektrische tandenborstels hebben daarentegen meer een traditionele vorm. Ze zijn vaak iets kleiner dan een standaard tandenborstel, maar zijn iets ovaler dan de Oral-B. Er bestaan voor de Sonicare verschillende modellen die ontworpen zijn voor verschillende functies, zoals whitening of extra tandvleesverzorging. Elk model bevat minimaal twee soorten borstelharen en de haren staan loodrecht op de borstel. Dit in tegenstelling tot de Oral-B waar de buitenste haren scheef op de borstel staan. De beweging van de Sonicare wordt door Philips de ‘sonische beweging’ genoemd. Dit wordt omschreven als een soort schrob beweging en het zijn de bewegingen die u zelf ook zou maken met een handtandenborstel.

De accessoires

Beide modellen worden met meerdere standaard accessoires geleverd en wij behandelen de accessoires waarvan wij denken dat die echt een meerwaarde bieden. Om te beginnen krijgt u bij de Oral-B meer accessoires dan de Sonicare. Bij de duurdere modellen van beide merken worden naast een aantal opzetborstels ook de oplader, een borstelhouder en een reisetui geleverd.

De borstelhouder voor de Oral-B elektrische tandenborstel kan meerdere borstels bevatten en zo kunnen de verschillende borstels voor de verschillende reinigingsfuncties netjes opgeborgen worden. Zo wordt de levensduur van deze borstels verlengd, kunt u ze goed schoonhouden en raakt u ze minder snel kwijt.

Een erg handige accessoire van de Sonicare is de UV reiniger. Door deze handige technologie, dat de borstels reinigt door middel van UV straling, worden alle ziektekiemen en bacteriën van de borstels verwijderd. Hierdoor zijn de borstels hygiënischer en gaan ze langer mee.

Als laatste behandelen wij de reisetui van de Sonicare. Deze kan worden opgeladen via een USB lader en zo gaat uw tandenborstel tot wel twee keer zo lang mee gaan als normaal.

Welke borstel maakt het minste geluid?

Op dit vlak is er een overduidelijk verschil. De Sonicare produceert een zachter en bovendien ook een prettiger geluid. Door de roterende bewegingen maakt de Oral-B meer een mechanisch geluid en met de sonische bewegingen van de Philips kan dit veel meer gedempt worden.

Conclusie

Het is tegenwoordig wel duidelijk dat elektrische tandenborstels veel beter zijn voor de gezondheid van uw tanden dan de handmatige tandenborstels. En daarmee ook veel beter voor uw algehele gezondheid. Wij zullen daarom ten alle tijden aanraden om een elektrische tandenborstel te gebruiken. En het mooie van de concurrentie tussen deze twee merken is dat ze het zichzelf niet kunnen veroorloven om een slecht model op de markt te brengen. Neem gerust een kijken in onze webwinkel waar zowel de budgetmodellen als de duurdere versies allemaal van een goede kwaliteit zijn.