Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Glimlachen met een goed matras maar niet in een deuk liggen

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren. Het soort matras waar je op ligt bepaalt of je uitgeslapen en ontspannen bent bij het aanbreken van de dag. De ene mens is de andere niet, dus wat voor de één prettig ligt zal voor de andere oncomfortabel aanvoelen. Sommige mensen kunnen zo in slaap vallen op een betonvloer terwijl anderen het liefst een halve meter wegzinken in een soort waterbed voordat hun ogen dichtvallen en ze voor een periode van ongeveer acht uur in een staat van bewusteloosheid verkeren.
Enfin, er zijn verschillende matrassen op de markt waaruit gekozen kan worden. Een greep uit de mogelijkheden:

Polyetherschuim

Polyetherschuim wordt veel gebruikt in goedkope matrassen. Polyether is niet erg veerkrachtig en daarom minder geschikt om te gebruiken voor langere tijd. Zeker als je wat lichamelijke ongemakken hebt zoals pijnklachten in de rug. Ook qua ventilatie scoort het materiaal niet zoals de duurdere matrassen. Je kunt gaan zweten en dat is vooral zomers niet zo heel prettig. Toch zijn deze matrassen prima voor kinderbedden of logeerbedden.

Traagschuim en koudschuim

De matrassen die gemaakt zijn van traagschuim passen zich aan aan de contouren van je lichaam. Het hoofdbestanddeel van dit schuim is polyurethaan en dat materiaal wordt zachter naarmate de temperatuur stijgt zoals lichaamswarmte dat kan doen.
Het is een ideaal materiaal voor mensen die last hebben van rugpijn en andere gewrichtsklachten. Je lichaam wordt omsloten door het matras waardoor je een volledige ondersteuning ervaart. Een minpunt is dat het even duurt voordat het materiaal op temperatuur is. De meeste mensen draaien zich ’s nachts een aantal keren om en dat gaat op een matras gemaakt van traagschuim wat minder soepel.
Matrassen gemaakt van koudschuim komen met traagschuim overeen maar zijn veerkrachtiger en het voelt wat stugger aan. Matrassen gemaakt van koudschuim zijn ideaal voor mensen die het snel warm hebben en gaan zweten of voor mensen die wat zwaarder zijn dan gemiddeld. Door de open structuur van het materiaal voelt het matras ook koeler aan.

Spiraalveren

Het matras met binnenvering wordt wereldwijd nog het meeste gebruikt. Vooral in hotels vind je dit soort matrassen op de bedden terug. Het past zich gemakkelijk aan aan het lichaam vanwege de vele spiraalveren die in het matras zijn verwerkt. De constructie zorgt ervoor dat de spiraalveren meer tegendruk geven wanneer er door het lichaam druk wordt uitgeoefend. De temperatuurregulering is goed geregeld zodat het matras tijdens de slaap niet te warm aanvoelt.

https://www.matrascenter.nl/matrassen-6249