Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Maximaal 100% marktwaarde is maximale hypotheek!

Maximale hypotheek wordt meestal fout berekend. De helft wordt vaak niet verteld of onderbelicht. Jouw maximale hypotheek bedraagt 100% van de marktwaarde al kan jij op inkomen méér lenen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Het laagste bedrag tussen de woningwaarde en hypotheekberekening op inkomen bepaald je maximale hypotheek.

Voorbeeld

  • Op inkomen € 500.000 hypotheek mogelijk, taxatie € 250.000? Maximale hypotheek bedraagt dan € 250.000.
  • Op inkomen € 250.000 maximale hypotheek mogelijk en taxatie bedraagt € 500.000,? Maximale hypotheek wordt dan € 250.000.

Hypotheek op inkomen alleen voor huis zoeken

Natuurlijk moet je weten voor hoeveel geld je op zoek kan gaan naar een woning. Heb je een huis gezien informeer dan voordat je een bod gaat doen naar de taxatiewaarde van dat huis.

Maak niet de fout die de meeste huizenkopers maken. Weet hoeveel je maximaal kan bieden of overbieden. Hoger bieden dan taxatiewaarde kan alleen met je spaargeld of overwaarde oude woning

Overbieden is de norm

Hoger bieden dan de vraagprijs noemt men overbieden. Wil jij overbieden op een huis dan moet je dus de marktwaarde weten. Nu even een voorbeeld van overbieden op een huis. Op deze wijze gaat lexwonen overbieden op een huis.  Kan je op inkomen € 500.000 lenen en de vraagprijs is € 400.000?  Is na kadastraal onderzoek gebleken dat taxatie € 440.000,- bedraagt?

Je zelf niet overbieden

Bied jij te veel zodat je geen eigen geld genoeg hebt of te weinig overwaarde?  Houd er rekening mee dat ongeacht je inkomen jouw maximale hypotheek 100 van de marktwaarde is.

Huis kopen met ouders is hogere hypotheek

Huis kopen met ouders

Lukt het niet om een huis te kopen? Bereken hypotheek samen met ouders en Lexwonen.nl

Je kan veel meer lenen als je samen met familie een huis koopt. Huis kopen kan tot 4 personen. Een hypotheek met 4 personen kan uitsluitend als de overige woningen verkocht worden.

Maximaal 1 eigen huis toegestaan

Mocht het zijn dat een huis naast de nieuwe hypotheek kan blijven wonen dan mag dat maar let op. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Je kan maar 1 eigen woning hebben, fiscaal gezien. Dat betekend dat de oude woning in box 3 valt.

Allemaal onder één dak wonen

Ga je met ouders een hypotheek afsluiten dan moeten jullie allemaal in die woning wonen. Ook daar ingeschreven staan bij de gemeente. Wil jij je oude huis gaan verhuren dan dien je daar altijd eerst de bank over te bellen voor toestemming. Verder is het belangrijk dat bij verhuur de opstalverzekering wijzigt.

Een woning kopen met vader en of moeder brengt jullie in staat om veel luxer te kopen omdat je maximale hypotheek veel hoger uitvalt. Tevens val je in een prijsklasse waar iets minder concurrentie in zit. Als er minder concurrentie is hoef je minder te overbieden. Dat betekend dat jouw bod en de marktwaarde meer bij elkaar komen.

Moeten er huizen verkocht worden?

Gaan jullie samen met ouders, vrienden of bekenden een huis kopen en moeten er huizen worden verkocht? Lexwonen regelt verkopende makelaars die contact met jou opnemen. Het is belangrijk dat verkopende makelaars ook contact met ons hebben i.v.m. verkoop oude woning.

Huis kopen met broer of zus is maximaal lenen

Je kan dan wel voldoende eigen geld hebben om te overbieden op een huis maar het inkomen is ook een probleem. Huizen zijn te duur. Zoals je ook met ouders een hypotheek kan afsluiten kan dit ook met broer of zus. Een hypotheek die 100% afgesloten wordt op maximaal 4 broers of zussen.

Samenlevingscontract boer zus

Het belangrijkste is dat broer en zus samen een samenlevingscontract afsluiten met wederzijdse zorgverplichting. De reden is dat je hierdoor de vrijstelling van erfbelasting opgekrikt wordt naar ongeveer € 680.000,-. Omdat de woning dan voor 50% extra naar de erfgenaam gaat is er minder kans op erfbelasting te betalen. Hiervoor schakelen wij de notaris in.

Voor wat de overlijdensrisicoverzekering betreft, die regelen wij met premiesplitsing zodat deze voor 100% uitgekeerd wordt.

Hoe weet ik zo snel de taxatiewaarde

100% taxatiewaarde is hypotheekbedrag

De rode draad van dit hele verhaal is een beetje de taxatiewaarde weten en fiscaliteit in verband met erfbelasting. Wil jij een bod uitbrengen dan zal je inderdaad aan een taxateur een indicatie van de woningwaarde moeten vragen.

Helaas duurt dat te lang zodat het huis al 10 keer verkocht is aan een ander. Vraag aan Lex van de Straat van Lexwonen.nl een indicatie. Lexwonen regelt hypotheken en heeft tientallen taxateurs waar hij wekelijks mee werkt. Het verkrijgen van een indicatie wat je moet bieden wordt dan makkelijker. Je hebt dan ook veel meer kans om eigenaar te worden van je droomhuis.