Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

BSO voor jouw pleegkind uitzoeken

Met een pleegkind in huis, gaan veel dingen ineens anders. Het is niet altijd mogelijk qua werkuren om altijd iemand in huis te hebben of oppas elders. Een BSO kan dan een hele fijne oplossing zijn. Maar, hoe zoek je nu de juiste voor jouw pleegkind?

Luister naar jouw gevoel

Het belangrijkste is om naar jouw gevoel te luisteren. Wat is voor het pleegkind het beste en wat past het best in het pleeggezin? Het is sowieso een no-go als je geen goed gevoel hebt bij de BSO. Voor een pleegkind is een fijne en veilige plek extra belangrijk.

Betrouwbaarheid

Veel pleegkinderen vinden het moeilijk, zo niet onmogelijk om anderen te vertrouwen. Vaak zijn ze regelmatig door volwassen ernstig teleurgesteld. Het is dus belangrijk voor jouw pleegkind dat de BSO betrouwbaar is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf betrouwbaar bent.

Zorg er dus voor dat je er bent als je zegt dat je om zes uur jouw pleegkind ophaalt. Als je hier niet in slaagt door omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk de leiding om aan jouw kind door te geven dat het later wordt. Maar, besef goed, dat dit een noodoplossing is.

Je moet het namelijk zo zien met vertrouwen dat beschaamd is, dat er weer heel veel positieve ervaringen tegenover moeten staan. Wil het nog herstellen. Het is niet voor niets dat veel pleegkinderen problemen hebben met hechting.

Praktisch

Het is soms belangrijk om voor praktisch te kiezen en voor bijvoorbeeld een plek waar het pleegkind mogelijk al snel vriendjes en vriendinnetjes kan maken, dan om te kiezen voor de beste educatie. Laat de opvang vooral een veilige plek zijn voor jouw pleegdochter. De rest komt later wel.

Het is ook heel belangrijk dat de leiding wel iets weet van de situatie. Zeker als bijvoorbeeld één van de biologische ouders mogelijk misschien zelfs het kind ongevraagd komen ophalen. Dit kan voor hele nare toestanden zorgen. Door de leiding voldoende te informeren, kun je dit voorkomen.

Wat het verder makkelijk maakt, is dat de leiding sneller bepaald gedrag kan plaatsen, als ze op de hoogte zijn. Dat maakt het allemaal net wat makkelijker en fijner voor iedereen.

https://www.dakkindercentra.nl/buitenschoolse-opvang-bso/