Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Tips een feestje thuis

 

Soms zit er niets anders op dan een ​​feestje te organiseren in je eigen huis. Het is zowat de warmste en meest persoonlijke vorm van onderhoud die is er, maar het kost meer werk en zorg dan alleen maar mensen uitnodigen.

Echter, je kunt het beste van twee werelden met elkaar verenigen op een manier waarbij je het niet al te veel moeite kost.

Een feestje thuis, maar dan eentje waar jij ook plezier van hebt. Terwijl jouw gasten genieten van je gastvrijheid, zijn er al heerlijke gerechten bereid door deskundigen aanwezig, jij hoeft alleen maar je ovenwanten aan te trekken om mee te kunnen genieten.

Het is in de eerste plaats het perfecte antwoord voor iemand wiens kookkunsten niet verder komen dan het bakken van een ei, maar ook voor iedereen die gewoon te druk om het allemaal samen te stellen is het een uitkomst. 

Catering

Het hoeft niet om een ​​groot feest te gaan, ofwel je kunt catering aan huis laten verzorgen ook voor een klein gezelschap en deel uitmaken van het gesprek in plaats van vast te zitten in de keuken. Een voordeel is dat je van alles kunt bestellen. 

Vanaf een cocktail buffet naar een westerse stijl barbecue om een ​​formeel diner met de keuken van jouw keuze, het is allemaal beschikbaar om te worden geserveerd in de comfortabele omgeving van je eigen huis. Bovendien mag je de restjes houden. 

Als je weet hoeveel gasten  je verwacht dan heb je een idee van hoeveel je wilt besteden. Vergeet niet na te gaan of één van je gasten speciale wensen of allergieën heeft en zorg ervoor dat er iets zal zijn wat ze kunnen eten. 

Capaciteit keuken

Bekijk de capaciteit van je keuken. Heb je genoeg branders op je fornuis en ruimte in je koelkast en oven? Wat dacht je van een blender, keukenmachine of andere apparatuur wat misschien nuttig zou zijn? Misschien moet je extra apparatuur huren of misschien is een lopend buffet wel de betere optie voor je feestje thuis.

Bij een groter feest moet je weten of je extra tafels en stoelen, beddengoed, servies, glaswerk of servies nodig hebt om eventueel te huren. Vergeet ook de extra koffie kannen niet, evenals emmers ijs en andere speciale items. Als je dit soort feestjes op regelmatige basis houdt, dan kun je overwegen een aantal van deze items te kopen in plaats van te huren.

Je kunt je feest ook een thema geven zoals bijvoorbeeld Mexicaans of Italiaans, waarbij je er dan ook voor zorgt dat je het betreffende eten laat verzorgen. Een andere tip is om wellicht weggooi bestek en borden te gebruiken, zodat je na het feest niet met de kater van de afwas zit.

Je kunt er ook een spel van maken, dat degene die na het feest het meest opruimt en afwast een mooie prijs krijgt. Het is echter wel de vraag of je gasten daar voor te porren zijn. Maar wie niet waagt, die niet wint.