Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het onderhouden van HR++ glas

Verduurzaming van woningen en gebouwen wordt natuurlijk steeds belangrijker. Niet alleen voor het verkrijgen van een beter energielabel is dit aan te raden, maar ook omdat het bijdraagt aan het reduceren van de uitstoot van CO2. Dit heeft als positieve bijkomstigheid dat ook door het verminderde energieverbruik, de rekening maandelijks lager uitvalt. Een goede manier om dit te kunnen doen, is door je huidige ruiten te vervangen door HR++. Wat je namelijk vaak ziet, vooral bij oudere woningen, is dat ze zijn voorzien van enkel of dubbel glas. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel (onnodige) warmte hier verloren gaat. Een goede keuze is dus om je ruiten te vervangen met HR++ glas, maar hoe zorg je er nu voor dat je deze ruiten op de juiste manier onderhoud, zodat je er tot in lengte van jaren plezier van kunt hebben?

 

Wat is HR++ glas?

Voordat we verdergaan met het onderhouden van HR++ glas van Glasgigant.nl, is het goed eerst te weten wat HR++ glas nu eigenlijk is. HR++ is glas dat ontworpen is om de hoeveelheid warmte die door een venster verloren gaat te verminderen. Het werkt door warmte terug te kaatsen in een kamer, terwijl het natuurlijk licht doorlaat. HR++ glas is gecoat met een dun laagje metaaloxide dat helpt de warmte te reflecteren, en wordt gewoonlijk gecombineerd met een andere glaslaag om de isolerende eigenschappen te verbeteren.

 

De voordelen van HR++ glas

Een van de belangrijkste voordelen van HR++ glas is dat het kan helpen het energieverbruik en de kosten te verminderen door een gebouw in de winter warmer en in de zomer koeler te houden. Het kan ook het algemene comfort van een gebouw verbeteren door tocht te verminderen en koude plekken te elimineren. Bovendien kan HR++ glas helpen de hoeveelheid schittering en UV-straling die een gebouw binnenkomt te verminderen, wat kan helpen meubels, kunstwerken en andere gevoelige voorwerpen te beschermen.

 

Zo kun je HR++ glas het beste onderhouden

Wanneer je HR++ glas hebt, dan wil je natuurlijk ook dat het mooi blijft. Je zit er niet op te wachten dat je ruiten na enkele weken helemaal vies zijn en je er met moeite doorheen kunt kijken. Het juiste onderhoud is dus van essentieel belang, maar hoe doe je dit eigenlijk? Om je hierin te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die kunnen bijdragen aan het onderhouden van je ruiten.

Lap je ramen regelmatig

Het lappen van je ramen is natuurlijk een effectieve manier om ze schoon te houden. Wel is het hierbij verstandig om de juiste spullen te gebruiken. Waar je namelijk een te harde doek gebruikt, dan loop je het risico dat je ruit gaat krassen en dat wil je natuurlijk ten koste van alles proberen te voorkomen. Gebruik dus bij voorkeur een zachte doek of zeem zoals deze ook wel worden genoemd.

 

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Sterke chemicaliën, zoals bleekmiddel en ammoniak, kunnen de coating van HR++ glas beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een mild schoonmaakmiddel of een speciaal samengestelde glasreiniger. Je zult namelijk zien dat het effect praktisch hetzelfde is en je dus veel langer plezier hebt van je ramen.