Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Kinderen

Veiligheidtips om uw kinderen veilig te kunnen laten spelen met een Berg Buddy

Een juiste leeftijd kiezen om je kind te laten spelen op een skelter lijkt makkelijk, maar is dat niet. Veel ouders kijken naar de leeftijd van hun kind. Als je kind bijvoorbeeld vijf jaar is dan kiezen ouders meestal voor een model tot acht jaar. Ze komen er pas later achter dat het model een stuk groter had mogen zijn. Het probleem ligt dat de meeste ouders lezen geschikt tot zoveel jaar. Tip is om andersom te kijken en te kijken naar geschikt vanaf. Zo kies je altijd de juiste maat. Een aantal andere tips om je kind veilig te laten spelen met een skelter van bijvoorbeeld Berg Buddy.

 

Luchtbanden bij een skelter zijn altijd veilig

Auto’s, scooters en fietsen maken allemaal gebruik van luchtbanden. Dat is natuurlijk niet zomaar en daar zit een reden achter. De wat oudere fabrikanten van skelters geven de voorkeur voor massieve banden omdat dat duurzamer is en minder snel slijt. Maar wil je dat je skelter comfortabel rijdt met optimale rijeigenschappen dan is het aan te raden om voor luchtbanden te kiezen. Alle Berg Buddy skelters maken gebruik van luchtbanden. Nadeel van luchtbanden is dat ze lek kunnen gaan en sneller slijten. Maar deze nadelen wegen niet op tegen alle voordelen van luchtbanden. Dat gezegd hebbende zijn luchtbanden wel wat duurder dan massieve banden. Niet heel veel duurder en het is allemaal nog best te overzien. Wil je dat je kind comfortabel en optimaal de straten onveilig kan maken kies dan voor luchtbanden.

 

Vertrouwd en veilig rijden met een vrijloopautomaat

Andere handige tip is om een skelter aan te schaffen met een vrijloopautomaat. De reden hiervoor is dat het je kids een vertrouwd gevoel geeft en dat het ook een stuk veiliger rijden is. Zo’n automaat schakelt automatisch in z’n neutraal, vooruit en achteruit. De toegevoegde waarde van een vrijloopautomaat is de neutrale stand, ook wel de vrijloop stand genoemd. Deze stand heeft een permanente werking en hoef je niet te schakelen. Zou er geen vrijloop automaat in de skelter zitten dan zullen de trappers blijven draaien tot de skelter stilstaat. Rijd je kind te hard, verliezen ze controle of schrikken ze dan bestaat de mogelijkheid dat de voetjes van de trappers schieten. Gebeurt dit dan kunnen er vervelende ongelukken ontstaan. Met zo’n vrijloopautomaat is de kans veel kleiner dat dat gebeurt. Het zorgt dus voor een meer vertrouwd gevoel en voor meer veiligheid. Alle Berg Buddy skelters hebben een vrijloopautomaat.