Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiest men voor een woonverzekering?

De woonverzekering biedt de eigenaar van een woning de gelegenheid om bij schade aan woning en inboedel meteen de schade te kunnen herstellen. Dit komt door de uitkering die na de schade plaatsvindt. De woonverzekering is dus een samenvoeging van twee verzekering, te noemen de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Je bent niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten, maar voordat je de keuze maakt om dit niet te doen is het raadzaam om na te denken over de eventuele gevolgen. Wat als er een brand ontstaat? Wat doe je dan om de schade aan jouw woning en inboedel te herstellen. Heb je genoeg geld kunnen sparen om dit op eigen kosten te kunnen doen? Vaak genoeg is het antwoord op deze vraag nee. Daarom is het handig om toch zo’n verzekering af te sluiten. In bepaalde situatie kan het zo zijn dat je hierin niet veel keus hebt. Dit gaat dan om gevallen waarbij de bank bij het verstrekken van een hypotheek aan jou de zekerheid wil dat je altijd de hypotheek kosten kan dekken. Zo’n verzekering helpt dit enigszins te garanderen. Meer info over woonverzekering op overstappen.nl.

Wat kost het afsluiten van zo’n verzekering?

Net als elke andere verzekering zijn er meerdere dekkingssoorten die je kunt kiezen. Er zijn ook meerdere verzekeringsmaatschappijen die dezelfde verzekeringen bieden. Je kunt hierbij een vergelijking maken in de maandelijkse kosten en extraatjes die misschien bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen kunt krijgen. 

Voor wie is de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering biedt, zoals de naam al weggeeft, dekking van schade op inboedel. Inboedel wordt gecategoriseerd als alle goederen in woning en tuin die verplaatsbaar zijn. Deze verzekering is niet alleen voor de persoon met eigen woning. Heb je een huurwoning dan kan jij ook hiervan profiteren. Zo weet je dat er bij schade de juiste middelen zullen zijn om je inboedel te vervangen. Over een opstalverzekering hoef jij je niet druk te maken, daar is namelijk de verhuurder van de woning voor verantwoordelijk. Informatie over inboedelverzekering van overstappen.nl.

Niet altijd hoge premies

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet een door wet opgelegde plicht en is daarom geheel afhankelijk van jouw wensen. Handig is het wel om deze verzekering af te sluiten, zeker als je dure spullen in huis hebt. Ook hoeft niet elke verzekering duur te zijn. Je kunt de verschillende verzekering goed vergelijken.