Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Welke soorten kachels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kachels, waaronder pelletkachels, waarvoor je mooie pellets voor kachel nodig hebt. Daarnaast heb je nog gashaarden, houtkachels, elektrische haarden, inbouwhaarden en ga zo maar verder. Als je een kachel wil gaan kopen zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Lukraak een kachel kopen is over het algemeen niet zo’n slim idee. Een kachel zorgt niet alleen voor warmte in huis, maar ook voor sfeer. Dat is in elk geval één van de vele punten waarmee je rekening moet houden, maar er zijn er nog meer.

Welke kachel kies je?

Allereerst zet je voor jezelf op een rij welke kachels je voorkeur hebben. Iedere kachel heeft zo zijn voor- en nadelen. Ga voor jezelf na of je tijd en zin hebt om veel moeite te steken in het onderhoud van de kachel die je wil gaan kopen. Als je eigenlijk niet zeker weet welke kachel je zou moeten kiezen, kun je natuurlijk altijd in gesprek gaan met specialisten. Zij kunnen jou goed adviseren en informeren over de verschillende soorten kachels en vaak zal dit je keuze vergemakkelijken. Ook kun je online wat speurwerk doen om alvast een paar kachels van je lijstje af te kunnen kruisen.

Kachel voor specifieke ruimtes

Ben je op zoek naar een kachel voor bijvoorbeeld je slaapkamer of je badkamer? Dat maakt de keuze wellicht iets makkelijker. In de badkamer kunnen niet veel kachels vanwege het feit dat een badkamer een vochtige ruimte is. Als je een kachel wil kopen voor de badkamer, let dan goed op de informatie in de handleiding. Voor in de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een convectorkachel of infraroodverwarming. En heb je er een nodig voor in de garage? Daar heb je zelfs speciale bouwkachels voor. Speciaal geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes.