Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Waarom nu een huis kopen in Amsterdam?

Amsterdam staat al langer bekend als een ideale plek om te wonen. In het hart van Europa, Amsterdam is een bruisende stad vol leven en cultuur. Maar er zijn nog meer redenen waarom u nu een huis zou moeten kopen in deze prachtige hoofdstad. Wij zetten ze voor u op een rij, zodat u snel ziet waarom een makelaar in Amsterdam u binnenkort van pas kan komen bij het kopen van een huis in Amsterdam.

De hypotheek regels

Momenteel is de hypotheekrente in Amsterdam historisch laag. Dat betekent dat u nog goedkoper uw huis kan financieren. En aangezien deze trend niet voor eeuwig zal duren raden wij aan om zo snel mogelijk de beslissing te maken. Verder is het zo dat u voor een hypotheek met verhuisregeling kan kiezen. Op die manier kan u de lage hypotheekrente ook bij een verhuis meenemen, zelfs als deze in de toekomst verandert. De hypotheeknormen worden tevens elk jaar strenger, waardoor het kopen moeilijker word, dus wacht zeker niet te lang. 

Huren is niet voordelig meer

Huren is sinds recente jaren steeds duurder en duurder geworden. Men mag, sinds 2017, de huur tot 4,3% verhogen en veel verhuurders maken hier dan ook gretig gebruik van. Door te kopen vermijdt u deze maandelijkse last. Ook heeft een eigenaar veel meer vrijheid als het aankomt op het verbouwen en inrichten van de woning en financieel heeft kopen ook voordelen op lange termijn, wanneer de lening afbetaald word en het huis ook daadwerkelijk van u is. 

En nog meer redenen…

Sinds 2017 mag u tot maximaal 100.000 euro belastingvrij schenken voor een woning. U hoeft hiervoor zelfs geen familieband te hebben. Dat betekent dat u zelf kan beslissen naar wie uw woning gaat, zonder dat de persoon in kwestie nog een groot bedrag moet betalen om zijn of haar schenking te ontvangen. De mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten zonder vast bedrag zijn enkel gegroeid. De algemene prijs van huizen zit op dit moment in de lift. Terwijl de crisis op de huizenmarkt daarmee voorbij is, betekent dat ook dat huizen binnenkort steeds duurder gaan worden. Het aanbod is ook betrekkelijk klein, dus wacht zeker niet langer dan nodig is met het contacteren van een aankoopmakelaar in Amsterdam.

 

http://www.bijleveldmakelaardij.nl/