Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Verbranden in je gezicht. Wat moet je doen?

Na een paar uurtjes te lang in de zon te hebben gelegen, kan het gebeuren dat je gezicht verbrand is. Vaak vergeet je ook nog om je gezicht in te smeren, maar dit is erg belangrijk.

Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen als je gezicht verbrand is, om snel van dat rode kleurtje af te komen en het om te zetten in bruin. En nog een fijne bijkomstigheid is dat je het vervellen tegen kan gaan.

Aloë vera, komkommer en yoghurt

In de winkels kun je een hoop cremepjes vinden die zouden helpen bij een verbrande huid maar ook zijn deze te koop via je favoriete beauty en cosmetica webshop. Toch zijn er ook genoeg huis-tuin en keuken middeltjes die je kan gebruiken bij een verbrande huid. Als je huid verbrand is, heeft het verkoeling nodig.

Verkoeling kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Zo kun je een goede aftersun met aloë vera gebruiken, maar ook yoghurt of melk op je gezicht smeren kan goed werken.

Hierdoor wordt de warmte uit je gezicht getrokken en is je gezicht sneller weer de oude.

Make-up als je verbrand bent

Als je verbrand bent in je gezicht is het de eerste dagen niet verstandig om alweer make-up te gebruiken. Een simpele mascara kan geen kwaad, maar met foundation kun je beter even wachten.

Door een poeder op je gezicht te smeren, raken de poriën verstopt. Dit zijn juist de poriën waar de warmte van de verbranding uit gaat. Het is dus slim om deze open en vrij te laten, zodat het heel proces sneller kan gaan.