Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

De beste tablet houder kopen: Dingen waar je op moet letten

Je bent op zoek naar een houder voor een tablet. Maar waar moet je nou precies op letten bij een tablet houder kopen? Past jouw tablet wel in de houder die je zo graag wil hebben? Wat zijn betrouwbare adressen om deze tablet accessoire aan te schaffen? Antwoorden op al deze vragen en meer kan je vinden in het artikel hieronder. We leggen stap voor stap uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van je nieuwe tablet houder. 

Welke tablet houder past er op mijn tablet?

Of je nou een iPad 1 of 10 hebt, een Samsung Galaxy 3 of 7, elke variant heeft zijn eigen afmetingen. Er zijn merk- en modelspecifieke tablet houders welke tot op de millimeter zijn afgestemd op de vormen en afmetingen van jouw tablet. Naast deze modellen zijn er ook universele tablet houders beschikbaar die voor meerdere merken en typen tablet geschikt zijn. 

Universele tablet houders zijn over het algemeen goedkoper dan een merk- en typespecifieke houder. Naast de lagere aanschafprijs is er nog een ander voordeel: Als je meerdere tablets bezig en deze afwisselend gebruikt heb je nog maar één houder nodig. Zeker als je twee of meer soorten tablet afwisselend gebruikt kan je flink besparen door te kiezen voor een universele tablet houder. 

Merk – en typespecifieke tablet houders zoals een iPad houder of Samsung Galaxy Tab houder zijn volledig gericht op een bepaald merk of type. Doordat de vormen en afmetingen precies zijn afgestemd op één bepaald product hebben deze modellen vaak een betere pasvorm dan de universele varianten. Dat zorgt voor een betere uitstraling maar de kosten zijn wel hoger. 

Budget versus high end tablet houder

Budget tablet houders hebben over het algemeen een iets minder verfijnde afwerking. Ze zijn gemaakt van dunnere kunststof waardoor ze minder solide aanvoelen. Niet alleen het gevoel van een goedkope tablet houder is anders, ook de afwerking, het ontwerp en de uitstraling is daadwerkelijk verschillend als je het vergelijkt met een luxe tablet houder van exclusieve merken. Toch zit er een groot voordeel aan budget tablet houders: Ze zijn stukken goedkoper dan de premium varianten. Dus als je meerdere tablet houders nodig hebt en je bent gebonden aan een kleiner budget dan zijn ze toch een goede optie. 

Exclusieve tablet houders zijn exact op maat gemaakt voor één enkel type tablet. Daardoor zijn ze sneller aan vervanging toe. Elke keer dat je een nieuwe tablet koopt zit daar ook direct een nieuwe tabletstandaard aan vast. Een aantal grote voordelen van high end tablet houders zijn onder meer uitstraling, gebruikscomfort en levensduur. 

Door gebruik van hoogwaardige materialen krijgen exclusieve tablet houders een uitstraling die met goedkoop plastic simpelweg niet te realiseren is. Als uitstraling en design een belangrijke pijler zijn bij de aanschaf van je nieuwe houder zit je al snel tegen de high end lijn aan. 

Slimme ontwerpen en kwaliteitsmaterialen dragen direct bij aan een verhoogd gebruikscomfort en zelfs genot. Een solide tablet houder voelt nou eenmaal beter aan dan een dunne en wiebelige standaard. 

Tot slot gaat ook hier het gezegd op: Goedkoop is duurkoop. Hoewel er zeker uitzonderingen zijn kunnen we ook voor tabletstandaards stellen dat een goedkope variant vaak minder lang meegaat dan een premium artikel. 

Tablet houder kopen?

Surf eens naar kieskeurig.nl, tabletsolution.nl of bol.com. Op al deze adressen kan je allerlei tablet houders kopen.