Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Een eigen bureau, een werkplek huren in Amsterdam

Je bent zelfstandige met ideeën die de huiskamer uitgroeien, en je wil een kantoorruimte huren in Amsterdam. Het huren van een eigen ruimte zit eigenlijk tussen flexwerken en het hebben van een eigen kantoor in: je deelt jouw kantoor met anderen, maar je werk is van jou. Gezien het grote aantal zelfstandigen heeft Amsterdam een ruime keuze aan te huren plekken. Dit zijn voornamelijk bureaus, maar kunnen ook afgeschermde ruimtes zijn. 

Hoe huur ik mijn werkplek?

Te huren werkplekken zijn goed online te vinden. Je zult zien dat de maandhuur gemiddeld varieert tussen de 200 en 350 euro per maand. Deze prijzen hangen af van wat de verhuurder van jouw plek aanbiedt. Verhuurders die ook een kantine, vergaderruimtes, lounges, kluizen of de optie tot online reserveren van stoelen aanbieden, zullen meer vragen dan de aanbieder van enkel een virtueel kantoor. Ruimtes kunnen variëren van 12 tot wel 180 vierkante meter en zijn ook voor deeltijduren beschikbaar. 

Jouw ideeën, jouw plek

Het voordeel van het huren van een werkplek is dat de huurprijs aftrekbaar is van de belasting. Daarnaast worden de verbruiks- en schoonmaakkosten van het pand niet op jou verhaald. Je werkt naast gelijkgezinden, waar meer dan eens een goede nieuwe connectie uit is gekomen. Amsterdam heeft door de hele stad verspreid een grote variatie aan plekken beschikbaar, dus er is een ruime keuze om jouw visie een eigen plekje te geven