Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Grote verbouwing? Zorg voor het juiste materiaal

Verbouwingen in en om je eigen huis kun je in verschillende gradaties verdelen. Welk gereedschap je nodig hebt hangt in sterke mate af van wat je precies van plan bent te gaan doen.

 

Maak plannen en werk ze uit

Je halsoverkop in een verbouwing storten is nooit een goed idee. Zelfs als het een kleine verbouwing betreft, bijvoorbeeld aan een kleine ruimte als het toilet, is een goede voorbereiding van groot belang. Denk bijvoorbeeld eens goed na wat je precies wil gaan doen, en ga na of al je plannen ook echt mogelijk zijn. Meten is weten, en dit is de fase waarin je dat volop gaat doen. Teken de ruimte waar je in aan de slag wil gaan uit op ruitjespapier, op schaal uiteraard, en teken er (eveneens op schaal) precies in wat je wil gaan doen. Door op deze manier te werken voorkom je dat een gepland muurtje ervoor zorgt dat je een bepaalde kamer nauwelijks meer in of uit kan, of dat je alleen naar de wc kan terwijl je met je voeten in je badkuip zit.

 

Heb je je plannen in kaart gebracht, en zodanig uitgewerkt dat je weet dat alles qua ruimte ook echt mogelijk is, dan ga je na of je alles dat moet gebeuren ook echt zelf kan. Misschien moeten er wel leidingen verlegd worden, elektriciteit aangelegd of door de vloer heen worden geboord, klussen waar lang niet iedereen ervaring mee heeft. Ga goed na of je deze klussen zelf kan en wil klaren, of dat je hiervoor een professional inschakelt. Voor vrijwel iedere klus zijn tegenwoordig beschrijvingen of video’s te vinden op internet. Bekijk deze voor je begint met klussen, zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat en of je dit zelf gaat kunnen.

 

Aan de slag met het juiste materiaal

Heb je in kaart gebracht wat je zelf wil en kan gaan doen, dan is het zaak om het juiste materiaal in huis te halen. Moet er veel worden geschroefd? Dan kun je natuurlijk een schroevendraaier gebruiken, maar de kans is groot dat je na een dag al een lamme arm hebt. Bij een verbouwing is accu gereedschap vaak een betere keus, al is het maar om je krachten een beetje te sparen.

Zorg ervoor dat je gereedschap zwaar genoeg is om de klus te klaren. Een schuurmachine voor licht gebruik heeft vaak een accu die vrij kort meegaat, terwijl bijvoorbeeld een Festool schuurmachine de klus veel sneller klaart en niet na iedere deurpost opnieuw opgeladen hoeft te worden. Het loont de moeite je hier even in te verdiepen en te kiezen voor het juiste materiaal voor jouw verbouwing. Op die manier werk je niet alleen een stuk sneller, het levert je ook nog eens een stuk minder frustratie op.

 

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl