Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Winkelen

Hoe houd je een feest betaalbaar?

Ben je van plan om een groot feest te organiseren? Leuk! Bij het treffen van de voorbereidingen loop je vast en zeker ook al snel tegen de grenzen van je budget aan, want een goed feest is niet altijd goedkoop. Hoe kun je voorkomen dat het organiseren van een leuk feestje je veel meer geld kost dan je eigenlijk zou willen?

 

Zoek een goede locatie uit

 

Een grote kostenpost bij een feest dat je op een andere locatie dan je eigen huis organiseert, is de huur van de locatie. Bepaal om die reden altijd eerst of het per se nodig is om iets af te huren. Is je feestje niet al te groot, dan kun je het eventueel ook gewoon in je huis of tuin doen. Informeer wel even je buren in dat geval, of nodig hen ook gezellig uit.

 

Is je gezelschap te groot voor je eigen huis, ga dan op zoek naar een goede locatie. Maak voor jezelf van tevoren een lijstje met eisen waar de locatie aan moet voldoen. Denk hierbij aan de grootte, de bereikbaarheid, de sfeer maar ook bijvoorbeeld of je zelf de hapjes en drankjes wil verzorgen of niet. Op sommige feestlocaties ben je verplicht ook gebruik te maken van de aanwezige catering, wat een stuk duurder kan uitpakken dan zelf eten en drinken meenemen of een ander cateringbedrijf inhuren. Door goed op een rijtje te zetten wat jouw voorkeur heeft, kun je heel gericht op zoek naar een leuke ruimte. Hierbij kun je denken aan partycentra, een lokaal cafeetje of een ruimte in een hotel. Maar soms zijn er ook creatieve oplossingen mogelijk. Ben je bijvoorbeeld lid van een grote sportclub, dan kan het weleens zo zijn dat je de kantine voor een avondje af kan huren. Ook bij andere verenigingen of kerken kan dit het geval zijn. Informeer hier even naar, want meestal kost je dit een stuk minder geld.

 

Eten en drinken: houd het binnen het normale

 

Wat je niet wilt tijdens je feestje, is dat 1 of meerdere gasten op jouw kosten zo ontzettend veel besluiten te eten of drinken, dat je achteraf merkt dat je flink over je budget heen bent gegaan. Of, nog erger, dat er mensen op je feestje zijn gekomen die je helemaal niet uitgenodigd hebt, maar die zich alles wel prima hebben laten smaken. Dat laatste kun je voorkomen door te werken met polsbandjes, zodat je zeker weet dat alleen jouw gasten op je feestje aanwezig zijn. De hapjes en drankjes een beetje binnen het normale houden kun je regelen door met consumptiebonnen te werken. Wees niet te karig hiermee, het is een feestje, maar zie het vooral als een manier om echte uitschieters te voorkomen. Zo kom je niet achteraf voor nare verrassingen te staan.

 

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl