Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Soorten robots

WAT IS EEN ROBOT?

Een robot is de productie van het robotica-veld. Robots werden oorspronkelijk gemaakt om eentonige taken uit te voeren, maar nu zijn ze goed uitgebreid. Ze zijn in staat om taken uit te voeren zoals brandbestrijding, huizen schoonmaken en assisteren bij ongelooflijk ingewikkelde operaties. Elke robot heeft een ander niveau van autonomie, variërend van door mensen aangestuurde bots die taken uitvoeren waar een mens de volledige controle over heeft tot volledig autonome robots die taken uitvoeren zonder externe invloeden.

Tegenwoordig worden robot nederland ingehuurd om klanten te behandelen en te bedienen in een restaurant.

Soorten robots

Mechanische robots worden in alle soorten en maten vervaardigd om de taak waarvoor ze zijn ontworpen efficiënt uit te voeren. Alle robots veranderen qua ontwerp, functionaliteit en mate van autonomie. Normaal gesproken zijn er vijf soorten robots:

1) Voor Geprogrammeerde robots

Voorgeprogrammeerde robots werken in een beheerde omgeving waar ze eenvoudige, vermoeiende taken uitvoeren. Een voorbeeld van een voorgeprogrammeerde robot is een mechanische arm op een assemblagelijn voor auto’s. De arm biedt een functie om een ​​bepaald onderdeel in de motor te steken, enz. – en het is zijn taak om die taak langer, sneller en efficiënter uit te voeren dan een mens.

2) Humanoïde robots

Humanoïde robots zijn het type robots dat eruit ziet of menselijk gedrag nabootst. Deze robots voeren over het algemeen mensachtige activiteiten uit (zoals rennen, lopen en het dragen van voorwerpen) en worden soms gemaakt om op ons te lijken, zelfs met dezelfde gezichten en uitdrukkingen als mensen. De belangrijkste voorbeelden van humanoïde robots zijn Sophia van Hanson Robotics en Atlas van Boston Dynamics.

3) Autonome robots

Autonome robots werken onafhankelijk van menselijke operators. Deze robots zijn over het algemeen gemaakt om taken uit te voeren in open omgevingen die geen menselijke supervisie nodig hebben. Ze zijn uniek in hun structuur omdat ze sensoren gebruiken om de wereld om hen heen waar te nemen en vervolgens besluitvormingsstructuren gebruiken om de optimale volgende stap te zetten op basis van hun gegevens en missie. Het perfecte voorbeeld van een autonome robot is de Roomba-stofzuiger, die sensoren gebruikt om vrij door een huis te dwalen.

VOORBEELDEN VAN AUTONOME ROBOTS

* Schoonmaak Robots (bijvoorbeeld Roomba)

* Bots voor het trimmen van het gazon

* Horeca Bots

* Autonome drones

* Medisch assistent bots

 4) Telefonische robots

Tele-bediende robots zijn semi-autonome robots die gebruik maken van een draadloos netwerk om menselijke controle vanaf een veilige afstand mogelijk te maken. Deze robots werken over het algemeen in extreme geografische omstandigheden, weersomstandigheden, enz. Voorbeelden van op afstand bediende robots zijn de door mensen bestuurde onderzeeërs die worden gebruikt om onderwater pijp lekken te repareren tijdens de olieramp van BP of drones die worden gebruikt om landmijnen op een slagveld op te sporen.

5) Robots vergroten

Door robots te vergroten, worden de huidige menselijke capaciteiten vergroot of worden de capaciteiten hersteld die een mens mogelijk heeft verloren. Het gebied van robotica voor menselijke augmentatie is een gebied waar sciencefiction zeer binnenkort werkelijkheid zou kunnen worden, met robots die in staat zijn om de definitie van menselijkheid te herdefiniëren door mensen sneller en sterker te maken. Voorbeelden van huidige augmenteren de robots zijn robot prothetische ledematen of exoskeletten die beschikbaar zijn om zware gewichten op te tillen.